Vydejte se na dovolenou k chorvatským jezerům

Když se řekne Chorvatsko, každému se zajisté vybaví průzračné moře a nádherné pláže. Tato turistická destinace však nabízí i kouzelná jezera. Některá mají léčivé účinky, jiné přímo vybízejí ke koupání. Díky tomu může být dovolena chorvatsko opravdovým zážitkem. Která jezera v Chorvatsku rozhodně stojí za návštěvu?

Plitvická jezera

Jedná se o velmi známý chorvatský národní park, v němž se nachází 16 jezer, jež jsou propojená kaskádami a vodopády, rozprostírajícími se v různých výškových hladinách. Jednotlivá jezera mají různorodou barvu. Ta závisí na druhu řas, které se v jezerech nacházejí. Každým rokem v tato místa zavítá velké množství návštěvníků. Park je součástí světového dědictví UNESCO.

Vranské jezero

Toto jezero se rozkládá nedaleko Zadaru a je největším chorvatským jezerem. Patří mezi chráněné oblasti a poskytuje domov pro téměř 250 ptačích druhů. Také je to vyhledávaná rybářská lokalita. Nachází se zde i kemp, kde si můžete zajistit ubytování chorvatsko. Dostatečnou nabídku ubytovacích kapacit poskytuje třeba portál ubytovanivchorvatsku.cz. Na východní straně jezera můžete využít k procházkám stezku, která je určená jak pěším, tak i cyklistům.

Jezera ostrova Mljet

Tento ostrov patří mezi nejkrásnější zelené chorvatské ostrovy. Naleznete zde i nejkrásnější chorvatská jezera. Jedná se o Malé a Velké jezero, která vznikla zatopením údolí a jsou propojená s mořem. Náležejí k národnímu parku rozprostírajícímu se v severozápadní části ostrova. V parku si můžete zapůjčit člun s vesly a a přírodní krásy si tak snadno prohlédnete z jezerní hladiny. V okolí jezer naleznete celou řadu turistických stezek a také si zde můžete zapůjčit kolo. Na ostrov míří trajekt z poloostrova Pelješac.

Jak na sdílené bydlení?

Budoucnost chytrých domů a jejich vliv na každodenní život