Elokuva on saanut pääosin poikkeuksellisen kiittäviä arvioita kautta maan ja se on noussut valtakunnalliseksi puheenaiheeksi. Elokuvasta on kirjoitettu median toimesta muun muassa näin:.

Se on jännittävä, koskettava ja upeasti kuvattu ja näytelty. Ei satavuotiaan itsenäisen Suomen tai isänmaallisuuden vuoksi, vaan itsenne ja hienon elokuvan vuoksi.

Festivaalilla palkintojenjakotilaisuudessa olivat paikalla ohjaaja Marja Pyykkö, elokuvan tuottaja Markus Selin sekä näyttelijä Petteri Summanen. Elokuva esitettiin festivaalilla englanninkielisellä nimellä Man and a baby. Elokuva on Solar Filmsin tuotantoa ja sen levittää Nordisk Film. Ohjaaja Marja Pyykkö kommentoi voittoa tuoreeltaan: Olemme kaikki aivan yllättyneitä ja ihmeissämme ja täysin overwhelmed.

Tämä huomio on aivan odottamatonta. Tuottaja Markus Selin kommentoi hänkin voittoa kesken juhlallisuuksien: Tämä on tekijöille hieno arvostus ja uutinen eritoten vallitsevassa tilanteessa Finnkinon kanssa. Mahtavaa, että myös kriitikot ja festivaali ovat löytäneet elokuvan ja arvostavat sitä.

Yleisöähän emme voi tarpeeksi kiittää siitä, että he ovat löytäneet tämän elokuvan. Solar Filmsin elokuva Yösyöttö perustuu Eve Hietamiehen suosittuun, samannimiseen romaaniin. Elokuvan päärooleissa näyttelevät Petteri Summanen ja Marja Salo.

Muissa rooleissa nähdään mm. Elokuvan käsikirjoitus on ohjaaja Marja Pyykön ja kirjailija Marko Leinon käsialaa. Katso täältä kohtaus elokuvasta. Kohtauksen voi jakaa vapaasti eri medioissa. Trailerin voi jakaa vapaasti eri medioissa. Komedia miehestä, joka jää vauvan kanssa kaksin. Tervetuloa puklurätti, äidinmaidonvastike ja Teletapit. Mutta mistä hitosta tällainen äijä löytää ne kivikautiset äitigeenit? Toimittajana työskentelevän Antti Pasasen elämä on mallillaan ja Pia-vaimo viimeisillään raskaana.

Kunnes Naistenklinikan edessä kaikki muuttuu. Tuhiseva käärö syliinsä tyrkättynä Antti katsoo, kun taksin perävalot häipyvät näkyvistä, taksin takapenkillä Pia ja heidän tulevaisuutensa ydinperheenä. Elämä vauvan alias Paavo Pasasen ehdoilla alkaa, eikä Antilla ole aavistustakaan, mitä se tulee häneltä vaatimaan. Marja Pyykön ohjaama Yösyöttö-elokuva on saanut avausviikonloppunaan huikeat 24 katsojaa.

Ennakoineen elokuva on saanut tähän mennessä kaikkiaan 26 katsojaa. Lukuihin on laskettu mukaan ainoastaan Filmikamarin tilastointikäytännön mukaiset katsojat. Elokuvaa on  esitetty useilla paikkakunnilla vaihtoehtoisissa esityspaikoissa. Elokuvan tuottaja, Solar Filmsin Markus Selin kommentoi harvinaislaatuista tulosta seuraavasti: Vertasimme samaa kohderyhmää olevien elokuvien avaustuloksia  ja arvioimme, että normaalilevityksessä Yösyöttö olisi saanut noin 45 - 55 katsojaa.

Näissä olosuhteissa olemme tyytyväisiä ja kiitollisia kaikille katsojille. Meitä ilahduttaa myös, että niin monet ovat nähneet vaivaa ja etsineet vaihtoehtoisia teattereita ja esityspaikkoja. Toivottavasti loputkin katsojat löytävät tiensä elokuvan ääreen. Finnkino ei ole tullut vastaan vaatimuksissaan, joten elokuvaa ei nähdä edelleenkään Finnkinon teattereissa.

Yösyöttö tullaan siis näkemään Finnkinon paikkakunnilla korvaavissa teattereissa ainakin tämän viikon aikana. Elokuvan esityspaikoista tiedotetaan ennen ensi viikonloppua erikseen.

Elokuvan päärooleja näyttelevät Petteri Summanen ja Marja Salo. Koko Suomen esityspaikat ja ajat ovat nähtävissä Nordisk Filmin verkkosivuilla osoitteessa www. Katso täältä vastikään julkaistu kohtaus elokuvasta https: Elokuva sai ensi-iltansa perjantaina 8. On kuitenkin selvää, että vastaavaa yleisöryntäystä kauhuelokuvissa ei ole ennen nähty. Esimerkiksi ikoninen kauhuelokuva Blair Witch Project keräsi vuonna ensimmäisenä viikonloppuna 16 katsojaa, Kauna vuonna 14 , kotimainen Bodom viime vuonna 12 katsojaa ja Annabelle 2 tänä kesänä 11 katsojaa.

Elokuva rikkoi katsojan rajan yhdeksässä päivässä. Napapiirin sankarit- ja Napapiirin sankarit 2 -kassamagneettien jatko-osa, kansan suosikkileffaksi kertaheitolla syöksynyt Napapiirin sankarit 3 kokosi viikossa ja kahdessa päivässä katsojaa. Ennakkonäytökset mukaan lukien elokuvan on nähnyt jo kaiken kaikkiaan katsojaa. Napapiirin sankarit 3 -elokuvassa nähdään tutut päähenkilöt Janne Jussi Vatanen ja Inari Pamela Tola , jotka ovat jälleen suuntaamassa eri teille. Janne lähtee vaeltamaan Pallas-tunturille etsimään itseään ja pohtimaan elämän suuria kysymyksiä.

Muutaman muun mukaan tunkeneen sankarin myötä matkasta muotoutuu katastrofaalinen kaaos. Samaan aikaan Inari pyrkii luomaan uraa suopotkupallokisoissa Vuokatissa. Paikalla palloilee yllättäen myös Pikku-Mikko Kari Ketonen , ja Inarin suunnitelmat uppoavat syvälle suohon. Vatasen, Tolan ja Ketosen lisäksi elokuva tuo valkokankaille niin tuttuja kuin tuoreitakin Napis-hahmoja.

Anna-Leena Härkösen hersyvään romaaniin Kaikki oikein perustuvan elokuvan kuvaukset alkavat Elokuvan pääosia, lottovoittajapariskuntaa, esittävät Antti Luusuaniemi ja Elsa Saisio. Elokuvan ohjaa Lenka Hellstedt, joka on ohjannut kokoillan elokuvat Minä ja Morrison sekä Maata meren alla. Ensi-iltaan Kaikki oikein tulee alkuvuonna Solar Filmsin tuottaman elokuvan kuvaukset jatkuvat pääkaupunkiseudulla kesäkuun loppuun saakka.

Elokuvaa kuvataan lisäksi Thaimaassa elokuussa. Elokuvan tuottaja Markus Selin hehkuttaa elokuvaa seuraavasti: Parhaan ohjauksen palkinnon vastaanottanut Chazelle on historian nuorin Oscarin voittanut ohjaaja.

Myös Emma Stone palkittiin parhaan naisnäyttelijän palkinnolla roolisuorituksestaan. La La Land on ohjaaja-käsikirjoittaja Oscar®-ehdokas Damien Chazellen rakkaudenosoitus enkelten kaupungille ja vanhan ajan Hollywood-musikaaleille. He ponnistelevat unelmiensa eteen kaupungissa, joka tunnetusti tuhoaa toiveet ja särkee sydämet. Nykyhetken Los Angelesin päivittäisestä elämästä kertova alkuperäismusikaali tutustuttaa unelmien tavoittelun iloihin ja suruihin.

Academy Awards, eli Oscar-gaala, on vuosittainen elokuva-alan palkintogaala. Kyseessä on vanhin viihde-alan palkintoseremonia: Palkintojen jakajana toimii Academy of Motion Picture Arts and Sciences eli Yhdysvaltain elokuva-akatemia, jolla on noin jäsentä.

Nimitys Oscar tulee miestä esittävästä kultaisesta patsaasta, jonka voittajat saavat. Juontajana toimi talk show -juontaja Jimmy Kimmel.

La La Land sai 8. Se keräsi myös uskomattomat 14 Oscar-ehdokkuutta, sivuten ennätystä suurimmasta määrästä ehdokkuuksia. Elokuvasta on aiemmin julkaistu yksi teaser-traileri.

Nyt julkaistaan toinen teaser-traileri sekä ensimmäiset lehdistökuvat elokuvan pääroolihahmoista. Elokuva on jatko-osa Napapiirin sankarit- ja Napapiirin sankarit 2 -kassamagneeteille. Kolmannen osan on ohjannut Tiina Lymi ja aiempien osien tapaan käsikirjoittanut Pekko Pesonen. Legendaarinen Pikku-Mikko on myös mukana, kotimaisen komedian kuninkaan Kari Ketosen tulkitsemana. Aiemmin Napapiirin sankarit ovat metsästäneet niin digiboxia kuin pikkulastakin. Tällä kertaa Janne etsii itseään.

Mukaan vaellusretkelle Lappiin tunkee muutama muukin sankari, eikä katastrofi ole taaskaan kaukana. Samaan aikaan toisaalla Inari pyrkii etenemään urallaan työporukkansa suopotkupallokisoissa. Paikalla palloilee myös uusi yhteistyökumppani Pikku-Mikko, ja Inarin suunnitelmat uppoavat suohon. Haaveiden luontoretriitistä ollaan kuitenkin kaukana, kun vaellukselle tunkee mukaan muutama muukin sankari.

Eipä aikaakaan kun asiat alkavat taas mennä katastrofaalisen pieleen. Inari Pamela Tola on takaisin työelämässä ja saa mahdollisuuden edetä urallaan, mikäli pystyy todistamaan olevansa johtaja-ainesta. Inari keksii ilmoittaa koko työporukan suopotkupallokisoihin. Hänen kauhukseen mukaan tunkee uusi yhteistyökumppani Pikku-Mikko Kari Ketonen — eikä suolla mene mikään kuten piti.

Elokuva on ollut levityksessä vasta yhdeksän päivää ja kaikkiaan sillä on koossa katsojaa. Aiemmat Onneli ja Anneli ja Onnelin ja Annelin talvi -elokuvat ovat keränneet elokuvateattereissa yli katsojaa.

Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen -elokuva on mitä ilmeisimmin tuonut paljon iloa elokuvakävijöille. Synopsis Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen -elokuva perustuu Marjatta Kurenniemen rakastettuun lastenkirjaan Onneli, Anneli ja orpolapset. Elokuvassa Onnelin ja Annelin talon lähelle avataan uusi lastenkoti ja sieltä karkaa poika nimeltä Pekki. Pekki päätyy asumaan Onnelin ja Annelin rantamajaan ja kertoo tytöille, kuinka ankeaa elämä lastenkodissa on johtajatar Minna Pinnan tiukassa komennossa.

Onneli, Anneli ja Pekki perustavat Rosvoliiton ja ryhtyvät toimiin, jotta lastenkodista tulisi taas iloinen paikka. Seikkailujen päätteeksi maagisten ihmeiden taustalla on taasen Tingelstiinan ja Tangelstiinan lisäksi salaperäinen Rouva Ruusupuu. Elokuva sivuaa ennätystä suurimmasta määrästä Oscar-ehdokkuuksia — aiemmin 14 ehdokkuuteen ovat yltäneet Kaikki Eevasta ja Titanic Parhaan laulun kategoriassa La La Land sai peräti kaksi ehdokkuutta.

Nordisk Filmin elokuvat saivat yhteensä 19 ehdokkuutta, muun muassa 2 ehdokkuutta ulkomaisen elokuvan kategoriassa Land of Mine; Mies, joka rakasti järjestystä Ehdokkuudet julkistettiin tänään ja julkistajina toimivat muun muassa Yhdysvaltain elokuva-akatemian puheenjohtaja Cheryl Boone Isaacs, ohjaaja Jason Reitman, kuvaaja Emmanuel Lubezki sekä näyttelijät Brie Larson, Jennifer Hudson ja Ken Watanabe.

La La Land on Oscar-gaalassa ehdolla seuraavissa kategorioissa: Oscar-®ehdokas Damien Chazellen Whiplash käsikirjoittama ja ohjaama La La Land on rakkaudenosoitus enkelten kaupungille ja Hollywood-musikaaleille. La La Land -elokuvan Suomen ensi-ilta oli Juontajana toimii talk show -juontaja Jimmy Kimmel.

Golden Globe -gaala järjestettiin Beverly Hilton -hotellissa. La La Land -elokuvalla on nyt eniten voittoja koko Golden Globesin historian aikana.

Golden Globe, "Kultainen maapallo", on vuosittain jaettava elokuva- ja televisioalan palkinto. Äänioikeutettuja yhdistyksen jäseniä on n. Palkinnot jaetaan tammikuussa ja niitä pidetään yleensä hyvinä suunnannäyttäjinä myöhemmin järjestettävää Oscar-gaalaa ajatellen.

Zaida Bergrothin Hyvä poika, , Skavabölen pojat, ohjaaman ja yhdessä Jan Forsströmin kanssa käsikirjoittaman elokuvan ensimmäinen traileri julkaistaan nyt. Löydät elokuvan synopsiksen sekä latauslinkit julkaisuvapaaseen traileriin tämän tiedotteen lisätiedoista. Teatterista, televisiosta ja valkokankaalta kaikkien tuntema, palkittu ja suosittu Krista Kosonen näyttelee vaaleaa show-tanssijaa Angelaa, jonka elämä kimaltelee klubien ja yökerhojen lavoilla.

Toista pääosaa, vasta aikuistumassa olevaa Angelan arkaa pikkusiskoa Annaa, esittää Sonja Kuittinen, joka on entuudestaan tuttu muun muassa teatterilavoilta, Tripla-televisiosarjasta ja SOFA -rap duosta. Miamissa Kosonen nähdään toisenlaisena kuin koskaan aiemmin, ja Kuittinen näyttelee ensimmäisen roolinsa pitkässä elokuvassa.

Tarina pohjautuu ohjaaja Zaida Bergrothin alkuperäisideaan. Bergroth kertoo tanssishown maailmasta toisenlaista tarinaa, kuin mitä suomalaiset ovat lööpeistä lukeneet. Miami saa ensi-iltansa syksyllä Valovoimaisen Angelan elämä kimaltelee klubien ja yökerhojen lavoilla.

Aikuisuuden kynnyksellä arkaileva Anna etsii vielä paikkaansa maailmassa. Anna ei voi vastustaa kiehtovaa isosiskoaan, vaan glitter, glamour ja isosiskon karisma vetävät häntä puoleensa. Angela houkuttelee Annan mukaansa tanssikiertueelle hämärille lavoille ja neonvaloissa kylpeviin klubeihin. Vimmaisen ja säteilevän Angelan kanssa on hauskaa — mutta Anna ei tiedä, että Angela on suurissa vaikeuksissa. Matkan on tarkoitus hyvittää menneet vuodet ja tuoda sisarukset viimein yhteen.

Angelan menneisyys ei kuitenkaan päästä otteestaan, vaan yhteinen kiertue muuttuu pakomatkaksi ja selviytymistaisteluksi. Sisarusten selviytymistarinaan kietoutuvan rikosdraaman Miamin ohjaaja on Zaida Bergroth. Sen ovat käsikirjoittaneet Bergroth ja Jan Forsström.

Krista Kosonen ja Sonja Kuittinen Ohjaus: Jan Forsström ja Zaida Bergroth Kuvaus: Elokuvan on nähnyt tähän päivään mennessä jo huimat Antti Holman, Riku Niemisen ja Eedit Patrakan tähdittämä elokuva on noussut kertaheitolla kaikkien aikojen suosituimpien kotimaisten perhe-elokuvien joukkoon.

Tavoitteemme oli tehdä elokuva, jonka parissa myös lasten vanhemmat viihtyvät. Elokuva saa kansainvälisen ensi-iltansa perjantaina Chicagon lastenelokuvafestivaaleilla, jonka viralliseen ohjelmistoon se on valittu. Tatu ja Patu seikkailevat Aino Havukaisen ja Sami Toivosen yhdessä kirjoittaman ja kuvittaman lastenkirjasarjan päähenkilöinä yhteensä 17 kirjan sivuilla.

Kirjoja on myyty yli miljoona kappaletta ja hahmojen pohjalta on tehty nyt ensimmäistä kertaa elokuva. Elokuvan pääosissa vauhdikkaina Outolan poikina Tatuna ja Patuna nähdään maamme eturivin komediatähtiin kuuluva kaksikko — Antti Holma ja Riku Nieminen. Näiden 9-vuotiaan ystävän Veeran roolin tekee huikea nuori näyttelijälupaus Eedit Patrakka.

Elokuvan on ohjannut Rike Jokela ja käsikirjoittanut Aino Havukainen. Kyseessä on paras kotimaisen perhe-elokuvan viiden päivän avaustulos, ja elokuva nousee näin kertaheitolla kaikkien aikojen suosituimpien kotimaisten perhe-elokuvien joukkoon.

Elokuvan näki keskiviikon ja torstain aikana yhteensä Viiden päivän avaustulos on näin ollen Yleisömenestyksen lisäksi elokuva on noussut myös todelliseksi arvostelumenestykseksi. Elokuva saa kansainvälisen ensi-iltansa 6. CICFF on yksi maailman merkittävimmistä lastenelokuvafestivaaleista, jonka ohjelmistoon pyrkii vuosittain tuhansia elokuvia.

Chicagon lastenelokuvafestivaali järjestetään Chicagossa Suomen ensi-iltansa elokuva saa huomenna keskiviikkona Elokuvan Suomen ensi-ilta oli 2. Hymyilevä mies voitti tänä vuonna Cannesin elokuvajuhlilla arvostetun Un Certain Regard -palkinnon. Elokuva on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkintoon.

Suomen Filmikamarin johdolla muodostettu elokuva-alan ammattilaisista koostuva Suomen Oscar-raati perusteli valintaansa luonnehtimalla Hymyilevää miestä tyylipuhtaaksi elokuvaksi, jonka tositapahtumiin perustuva paikallinen tarina nousee taitavien elokuvantekijöiden käsissä universaalille tasolle.

Koskettava ja eheä elokuva sisältää myös huumoria. Elokuva on persoonallinen ja kertoo tekijöittensä näkemyksellisestä suhteesta elokuvaan sekä korkeasta ammattiaidosta. Valintaraadin jäseninä olivat käsikirjoittaja Vilja Autiokyrö, tuottaja Jarkko Hentula, kuvaaja Tahvo Hirvonen, ohjaaja ja käsikirjoittaja Sakari Kirjavainen, säveltäjä Pessi Levanto sekä kansainvälisten projektien ja promootion päällikkö Kati Nuora.

Oscar-palkinnon virallisista valintakriteereistä vastaa Academy of Motion Picture Arts and Sciences AMPAS , joka pyytää vuosittain kaikkia elokuvia tuottavia maita nimeämään yhden ehdokkaan parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-kilpailuun. Kategoriassa otetaan tänä vuonna huomioon elokuvat, jotka ovat saaneet elokuvateatteriensi-iltansa 1. Lopulliset Oscar-ehdokkuudet julkistetaan Ensimmäistä kertaa kotimaiseen elokuvaan liitetään jo elokuvateatterilevitysvaiheessa tekstitys huonokuuloisille ja viittomakielisille kuuroille.

Juho Kuosmasen ohjaama ja 2. He ovat jo nyt elokuvien aktiivisia kuluttajia, mutta elokuvateatterissa valinta usein kohdistuu kansainvälisen elokuvaan kotimaisen sijaan, koska niissä olevan suomenkielisen tekstityksen avulla elokuvaa on helpompi seurata. Hymyilevä mies -elokuvaan tehdään myös kuvailutulkkaus näkövammaisille, joka on käytössä kaikissa elokuvan kaupallisissa näytöksissä MovieReading-sovelluksen kautta. Hymyilevä mies -elokuvan tekstitys kuulovammaisille ja kuvailutulkkaus jo teatterilevitysvaiheessa on palvelu, joka tuo taiteenlajin kokonaan uuden yleisön ulottuville.

Kuulovammaisia ja viittomakielisiä kuuroja on Suomessa ja näkövammaisia lähes 60 Tekstitys ja kuvailutulkkaus palvelevat myös muita kohderyhmiä kuten lapset, maahanmuuttajat, kehitysvammaiset ja ikäihmiset. Bio Rex -elokuvateatteriketjun toimitusjohtaja Aku Jaakkola pitää hanketta kiinnostavana, sillä se mahdollistaa uusien yleisöjen tavoittamisen kotimaiselle elokuvalle myös Bio Rexin teattereissa. Huonokuuloisten tekstityksillä varustettuja näytöksiä tullaan näkemään ainakin Bio Rexin Hämeenlinnan, Rovaniemen, Seinäjoen, Kajaanin ja Tornion elokuvateattereissa.

Tähän asti huonokuuloisten tekstitys on ollut saatavilla osaan kotimaisia elokuvia vain tallennelevitysvaiheessa. Kuvailutulkattuja elokuviakin on Suomessa toistaiseksi vain neljä, ja niistäkin kaksi vasta tallennelevitysvaiheessa: Muissa Pohjoismaissa kuvailutulkkaus on jo arkipäivää; Ruotsissa kuvailutulkattuja uutuuselokuvia on ohjelmistossa aina useita ja DVD-tallenteita löytyy lähes Myös Ruotsin suurimmat elokuvateatteriketjut SF Bio ja Svenska Bio esittävät ruotsalaiset elokuvat ruotsiksi tekstitettyinä.

Tekstitys on tarjolla kaikille elokuvateattereille Suomessa, ja elokuvateatterit voivat itse päättää missä näytöksissä tekstitystä käyttävät. Yleisön kannattaa tiedustella tekstityksestä paikalliselta elokuvateatterilta elokuvan tullessa ohjelmistoon. Huonokuuloisten tekstitys tulee olemaan mukana myös elokuvan DVD: Tekstitys liitetään elokuvan esityskopioon erillisenä tiedostona ja elokuvateatteri voi valita missä elokuvan esityksissä se sitä käyttää. Kuvailutulkkauksessa kerrotaan juonen kannalta oleellinen siitä, mitä valkokankaalla näkyy.

Kerrontaa kuunnellaan puheäänitteenä omilla kuulokkeilla älypuhelimesta tai tabletista. Hän hävisi ottelun tyrmäyksellä täyden olympiastadionin edessä. Mäen mukaan se oli hänen elämänsä onnellisin päivä. Tositapahtumien innoittama elokuva epäonnistumisen taidosta ja onnen tavoittelemisesta voitti toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilla arvostetun Un Certain Regard -sarjan pääpalkinnon. Elokuvan Suomen ensi-ilta on 2. Yleisö voi nähdä Hymyilevän miehen jo Espoo Cinén elokuvafestivaaleilla ke Ensi-ilta elokuvalla on 2.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan kuvaukset käynnistyvät torstaina Elokuvan kolmannessa osassa Janne Jussi Vatanen lähtee etsimään itseään vaellusretkelle. Haaveiden luontoretriitistä ollaan kuitenkin kaukana, kun mukaan tunkee Räihänen Timo Lavikainen sekä Kämäräinen Santtu Karvonen.

Samaan aikaan Jannen puoliso Inari Pamela Tola saa mahdollisuuden palata työelämään, jos pystyy todistamaan olevansa johtaja-ainesta. Inari osallistuu suopotkupallokisoihin, jonne änkeää mukaan Inarin kauhuksi myös Pikku-Mikko Kari Ketonen. Elokuvassa seikkailee tuttujen napapiirin sankareiden lisäksi liuta uusia tähtiä. Uudet näyttelijät näkyvät elokuvan Facebook-sivulle ladatussa Facebook-lähetyksessä. Videolla näkyvien tähtien lisäksi uudessa elokuvassa näyttelevät myös Jarkko Niemi ja Heidi Lindén.

Elokuvan levittää ja markkinoi Nordisk Film ja sen televisio-oikeudet on hankkinut Nelonen Media. Hänet tunnetaan myös yhtenä Putous-viihdeohjelman luojista. Volanen on näytellyt mm. Syke- sekä Kynsin hampain -sarjoissa. Mäkelä on näytellyt viimeisimpänä YleLeaks- ja Ihon alla —sarjoissa. Hela tunnetaan erityisesti sketsisarjasta Kätevä Emäntä sekä pitkistä elokuvista Tyttö sinä olet tähti ja Kummeli V.

Television puolella hänen viimeisimpiä roolejaan on Koukussa-sarja, jossa hän voitti roolistaan parhaan miesnäyttelijän Kultaisen Venlan. Elokuvaroolien lisäksi Kinnunen tunnetaan mm. Hänen tunnetuimpia roolejaan ovat pääosat elokuvissa Hymypoika ja Ja saapuu oikea yö. Niemi on näytellyt mm. Lindén on näytellyt mm. Saavutus  on kaikkien aikojen paras animaatioelokuvien avaustulos.

Edellistä  ennätystä piti hallussaan Shrek kolmas   ,6 miljoonan dollarin tuloksella. Kun Dori yhtäkkiä muistaa, että sillä on perhe, joka saattaa kaivata sitä, kolmikko lähtee yhdessä huikealle seikkailulle valtameren halki etsimään Dorin vanhempia Kalifornian arvostetusta merieläinpuistosta, joka toimii eläinten hoitopaikkana ja akvaariona.

Puiston sokkeloissa seikkaillessaan Dori ja hänen ystävänsä huomaavat, miten taianomaisia asioita voi yllättäen löytää omista puutteistaan, ystävistään ja perheestään. Kuvamateriaali ja muu lehdistömateriaali sekä tiedot suomenkielisistä ääninäyttelijöistä osoitteessa: Elokuvan kohtauksia ovat nyt nähtävissä ensimmäisessä julkaistussa trailerissa. Hiltunen on lyhytelokuvillaan todistanut kuuluvansa Pohjoismaiden lahjakkaimpiin uusiin ohjaajiin.

Eläkkeelle jäävä poliisi, Lasse Ville Virtanen kuulee, että paikallinen rikollinen, Jaakko Antti Holma on vapautunut vankilasta ja ajautumassa törmäyskurssille Lassen pojan, Erkin Mikko Neuvonen kanssa. Yrittäessään estää kahta nuorta miestä vahingoittamasta toisiaan, Lasse putoaa kahden tehtävän väliin.

Hän haluaa suojella poikia toisiltaan ja pitää huolen, etteivät ruotsalaisten palkkaamat ammattitappajat pääse Jaakon kimppuun. Kaiken tämän keskellä hän joutuu kohtamaan oman menneisyytensä ja sen salaisuudet. Lopullinen välienselvittely käydään Lapin armottomassa erämaassa. Armoton maa lyhytelokuvillaan Hiljainen viikko, Perintö, Talvisydän mainetta niittäneen nuoren rovaniemeläisen ohjaajan Jussi Hiltusen esikoispitkä elokuva.

Hiltunen on käsikirjoittanut ja ohjaa elokuvan. Elokuvan on kuvannut kaksinkertainen Jussi-voittaja Tuomo Hutri. Armoton Maa saa ensi-iltansa elokuvateattereissa keväällä Järven tarina luontodokumenttielokuva on ollut teattereissa 14 viikkoa, nyt 39 valkokankaalla ja se on edelleen laajalti katsojien saatavilla, Järven tarina on niidenkin joukossa aivan omaa luokkaansa, sillä ero tallenneajan tilastokakkoseen eli Selänne-dokumenttiin on jo Ja miten tärkeää on tuntea kansamme vanhoja uskomuksia ja myyttejä, omat juuremme.

Kiitän katsojia omasta ja kaikkien tekijöiden puolesta myös siitä kannustuksesta, jota olemme saaneet. Kiersin elokuvan kanssa neljä viikkoa ympäri Suomea ja sain valtavasti palautetta elokuvasta. Jokaisen näytöksen jälkeen minulta kysyttiin seuraavan luontoelokuvamme aihetta ja kannustettiin täydentämään tämä Suomen luonnosta ja mytologiasta kertova elokuva-sarja trilogiaksi. Järven tarinan menestys rohkaisee jatkamaan, MRP: Tämä elokuva on, jos mahdollista, vieläkin haastavampi toteuttaa kuin kaksi aikaisempaa elokuvaamme, Metsän tarina ja Järven tarina.

Lapin luonnosta ei ole aikaisemmin tehty kotimaista elokuvateatterielokuvaa ja yksi haasteista tulee olemaan nykyaikaisen elokuvan vaatiman suuren kalustomäärän raahaaminen tiettömien taipaleiden taakse. Toisaalta iloitsen siitä, että voimme luottaa lunta riittävän tämän elokuvan kuvauksissa! Elokuvan tekijät ja aikataulu varmistuvat valmistelujakson aikana tämän vuoden loppuun mennessä.

Tavoitteena on saada elokuva valmiiksi viimeistään vuoden alkuun. Suomalaisen kulttuurin ja muinaisten uskontojen tarinat heräävät henkiin, kun pinnan alla oleva maailma avataan katsojille ensi kertaa tässä laajuudessa. Järven tarinassa kaikki kerrotaan veden kautta; selityksensä saavat niin maailman synty kuin veden äärellä ja alla elävät eläimet, kasvit ja hyönteiset. Vuodenajat vaihtuvat tarinoiden myötä, yli kuusi tuhatta vuotta järvien historiaa kerrotaan vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta.

Järven tarina -luontodokumenttielokuvan levittää Oy Nordisk Film Ab. Juho Kuosmasen ohjaama Hymyilevä mies saa maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla merkittävässä kilpasarjassa. Juho Kuosmasen ohjaama Hymyilevä mies saa maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla toukokuussa. Elokuva esitetään arvostetussa Un Certain Regard -kilpasarjassa osana Sarjaa pidetään festivaalin toiseksi tärkeimpänä esityssarjana heti pääkilpasarjan jälkeen.

Festivaali järjestetään tänä vuonna Hymyilevä mies on tositapahtumien innoittama elokuva Olli Mäestä, joka otteli ensimmäisenä suomalaisena nyrkkeilyn maailmanmestaruudesta Helsingin Olympiastadionilla vuonna Hän hävisi ottelun tyrmäyksellä toisessa erässä täyden olympiastadionin edessä. Mäen mukaan se oli kuitenkin hänen elämänsä onnellisin päivä.

Hymyilevä mies on Kuosmasen ensimmäinen pitkän elokuvan ohjaustyö. Myös Kuosmasen aiempia elokuvia on nähty Cannesin virallisessa ohjelmistossa. Taulukauppiaat voitti pääpalkinnon festivaalin Cinéfondation-esityssarjassa vuonna , ja kaksi vuotta aiemmin lyhytelokuva Kestomerkitsijät tuli samassa esityssarjassa kisan kolmanneksi.

Kuosmanen on Un Certain Regard -sarjaan pääsystä mieluissaan:. Nyt elokuvan valmistuttua olo on helpottunut, vaikka toki maailman merkittävimmän elokuvafestivaalin kilpasarjaan pääsy luo taas uudenlaisia odotuksia. Elokuvan kansainvälistä myyntiä hoitaa Les Films du Losange, joka on yksi eurooppalaisten taide-elokuvien maineikkaimpia tuotanto- ja myyntiyhtiöitä. Éric Rohmerin ja Barbet Schroederin vuonna perustama yhtiö edustaa Kuosmasen elokuvan lisäksi muun muassa Cannesissakin palkitun Michael Haneken sekä Lars von Trierin ja Olivier Assayasin elokuvia.

Hymyilevä mies tulee valtakunnalliseen elokuvateatterilevitykseen Suomessa B-Plan Distributionin toimesta 2. Teatterilevitystä edeltää Suomen virallinen ensiesitys Kokkolassa Suomen lisäksi Hymyilevä mies tulee elokuvateatterilevitykseen myös ainakin Saksassa, Ranskassa ja Tanskassa. Elokuva on saanut tähän mennessä katsojaa. Solar Films -elokuva tuli ensi-iltaan Elokuvan on tuottanut Nina Laurio.

Elokuvan levittäjä Katarina Nyman Nordisk Filmiltä on harvinaisesta katsojamäärästä iloinen: Maagisen katsojan saavuttaminen on esikoisohjaukselle poikkeuksellisen hieno saavutus. Elokuvan tuottaja Nina Laurio on menestyksestä erittäin iloinen ja sanoo: Alkuperäisteos, jolla ei ole aikaisempaa tunnettua ilmiötä taustallaan, on aina haastavassa tilanteessa elokuvateattereissa.

Uskon, että Äkkilähdön suosioon on vahvasti vaikuttanut "word of mouth" eli katsojien suositukset omille ystävilleen.

Ilahduttavaa on myös se, että Äkkilähtö kiinnostaa hyvin eri ikäisiä katsojia nuorisosta reilusti yli viisikymppisiin. Halusimme tehdä hyvän mielen elokuvan, jossa huumoriin yhdistyy myös koskettavuutta ja ajattelemisen aihetta.

On hienoa, että katsojaluvun ja yleisöpalautteen perusteella olemme siinä onnistuneet. Todellinen koko kansan elokuva ja vahvan naiskaartin tekemänä! Ja käsikirjoitus ja tuotantokin on naisten; Tiinan ja tuottaja Ninan yhteistyö.

Katso täältä kohtauspätkä elokuvasta. Linkin voi jakaa eri medioissa. Jättimäisen suositun, Taneli Mustosen Luokkakokous-elokuvan jatko-osan kuvaukset käynnistyvät Hämeenlinnan Vanajanlinnassa huhtikuussa. Luokkakokous 2 — Polttarit -niminen elokuva tulee ensi-iltaan pikavauhtia jo tämän vuoden lopulla. Elokuvan ohjaa itseoikeutetusti Taneli Mustonen.

Elokuva on Solar Films -tuotantoa ja sen tuottaa Jesse Fryckman. Luokkakokous 2 — Polttarit -elokuvan kuvaukset alkavat Elokuvaa kuvataan Hämeenlinnassa, Vanajanlinnassa ja Helsingissä huhti-, touko- ja kesäkuussa. Elokuvan avustajahaku on käynnistynyt juuri.

Siihen haetaan paraikaa paljon kaikenikäisiä avustajia. Lisätietoja ja ohjeet saat täältä: Luokkakokous oli Suomen viime vuoden katsotuin kotimainen elokuva, joka sai yli katsojaa elokuvateattereissa. Se on myös toiseksi katsotuin kotimainen elokuva Suomessa 25 viime vuoden aikana. Luokkakokous palkittiin Yleisö-Jussilla viime viikonloppuna, mistä Taneli Mustonen iloitsee ja kiittää kaikkia katsojia. Vaikka tämän kolmikon kanssa ei koskaan voi ihan tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu, sen voi jo luvata, että tulossa on jälleen ikimuistoinen seikkailu.

Elokuvan tuottaja Jesse Fryckman toteaa puolestaan: Luokkakokous 2 — Polttarit perustuu vapaasti soveltaen tanskalaisen Klassefesten-elokuvan jatko-osaan, jossa on mukana omaleimainen Suomi-lisä. Nykyaikaisen tilastoinnin kolme katsotuinta dokumenttielokuvaa ovat kaikki kotimaista tuotantoa.

Järven tarina luontodokumenttielokuvaa esitetään nyt kahdeksannella esitysviikollaan 67 valkokankaalla ja se on edelleen laajalti katsojien saatavilla. Elokuvan katsojasaldo seitsemän viikon ja kolmen esityspäivän jälkeen, mukaanlukien ennakkonäytännöt, on yhteensä katsojaa. Järven tarinan menestys rohkaisee jatkamaan: Making Movies Nordisk Film Tiedote 3.

Nimekkäiden suomalaisnäyttelijöiden rinnalle mukaan on saatu Montrealin elokuvajuhlilla parhaan naispääosan palkinnon voittanut Malin Buska sekä kansainvälisesti tunnetut ruotsalaisnäyttelijät  Michael Nyqvist ja Pernilla August. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjaa rovaniemeläinen, lyhytelokuvistaan palkittu Jussi Hiltunen. Lasse Kuntonen Virtanen on pienen pohjoisen rajaseutukylän eläkkeelle jäävä poliisi, jolla on kaksi aikuista poikaa, Jaakko Holma ja Erkki Neuvonen.

Kun Jaakko vapautuu vankilasta istuttuaan tuomion väkivaltaisen isäpuolensa taposta, saa hän selville biologisen isänsä henkilöllisyyden.

Jaakko alkaa raivoissaan selvittää miksi Lasse hylkäsi hänet jo lapsena, mutta tunnusti toisen poikansa Erkin. Menneisyyden virheet ja vaikenemisen perinne ajavat Lassen ja hänen poikansa huimalla vauhdilla syvenevään väkivallan kierteeseen ja pian Lasse joutuu mahdottoman tehtävän eteen; hän yrittää estää katkeroituneita poikiaan tappamasta toisiaan ja pitää samalla ruotsalaisten palkkaamat ammattitappajat kaukana Jaakosta.

Isän ja poikien viimeinen välienselvittely huipentuu Lapin jäätävässä erämaassa: Elokuva kuvataan tulevana kesänä ja se saa ensi-iltansa vuonna Uuden elokuvan ohjaa Tiina Lymi. Elokuvan kolmannessa osassa Janne Jussi Vatanen on eksynyt elämänsä keskipäivän pimeään metsään ja lähtee etsimään itseään Lappiin.

Tajusin, että vaellushan sopisi täydellisesti Napis-konseptiin. Vaelluselokuvissa ollaan aina etsimässä itseä. Ja eipä aikaakaan kun asiat alkavat mennä taas katastrofaalisen pieleen. Samaan aikaan työelämään palannut Inari Pamela Tola saa mahdollisuuden edetä urallaan, jos pystyy todistamaan olevansa johtaja-ainesta. Inarin kauhuksi mukaan tunkee uusi yhteistyökumppani Pikku-Mikko Kari Ketonen — eikä suolla mikään mene kuten piti. Teppo Airaksisen ohjaama Napapiirin sankarit 2 sai ensi-iltansa syksyllä ja on edelleen elokuvateattereissa.

Tähän mennessä elokuva on jo kerännyt yli katsojaa. Elokuva on ehdolla parhaasta miespää- ja sivuosasta Jussi-gaalassa, joka televisioidaan Yle Teemalla Napapiirin sankarit 2 -elokuvan digitaalinen kopio on myynnissä iTunes ja GooglePlay-palveluissa Elokuva on vuokrattavissa tallenteena ja digitaalisesti 2.

Dome Karukosken ohjaama ensimmäinen Napapiirin sankarit oli vuoden katsotuin elokuva yli katsojalla. Lisäksi elokuva palkittiin Jussi-gaalassa paitsi yleisö-Jussilla, myös parhaana elokuvana, parhaasta ohjauksesta sekä parhaasta käsikirjoituksesta. Tiina Lymin esikoiselokuva Äkkilähtö saa ensi-iltansa elokuvateattereissa Jarkko Hentula Tuottaja jarkko.

Se on Pohjoismaiden suurin itsenäinen tuotantoyhtiö ja erikoistunut käsikirjoitettuun tv-tuotantoon, viihde- ja draamaelokuviin sekä urheiluohjelmiin. Vilkasta elokuvavuotta hyvin kuvaten Jussi-ehdokkuudet jakautuvat todella monipuolisesti eri tyyppisille elokuville.

Peräti 14 eri elokuvaa sai Jussi-ehdokkuuksia eilisessä Filmiauran asiantuntijaraadin maraton-istunnossa. Mukana on uusia tekijöitä, kansainvälisiä läpimurtoja, sekä alan konkareita. Vuoden elokuvista eniten ehdokkuuksia sai Häiriötekijä 9. Muut ehdokkuuksia saaneet elokuvat ovat: Tänä vuonna parhaan elokuvan ehdokkaita valittiin viisi. Lopulliset voittajat valitsee Filmiaura ry: Jussi-voittajat julkistetaan Jussi-juhlassa, joka nähdään suorana lähetyksenä Yle Teema -kanavalla lauantaina Jussi-patsaat vuoden parhaille pitkille kotimaisille elokuville jakaa elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura ry.

Ensimmäiset Jussit jaettiin Vuonna perustettu Jussipalkinto on tiettävästi Euroopan vanhin elokuvapalkinto. Jussi-ehdokkaat nimeää asiantuntijaraati, jossa olivat tällä kertaa mukana seuraavat palkintokategorioiden edustajat: Filmiauran hallituksen jäsen Lasse Saarinen oli jäävi eikä osallistunut ehdokkaiden valintaan.

Lisätiedot Jussi-palkinnoista ja Filmiaurasta: Edellinen ennätys on vuodelta , jolloin kotimaisilla elokuvilla oli yhteensä 2 katsojaa. Kotimaiset elokuvat elävät uutta nousukautta; yli kahteen miljoonaan teatterikatsojaan yllettiin nyt jo neljännen kerran luvulla.

Kotimaisten elokuvien osuus kaikista elokuvissakäynneistä tänä vuonna on noin 29 prosenttia eli Euroopan maiden kärkipäätä. Monivuotinen työ on kantanut hedelmää ja tästä on hyvä ponnistaa. Kaiken kaikkiaan elokuvateattereihin on vuoden aikana myyty noin 8,7 miljoonaa lippua eli noin 19 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Digitoinnin myötä elpynyt elokuvateatteriverkosto vetää yleisöä enenevässä määrin, seitsemän miljoonan katsojan raja ylittyi nyt jo kuudennen kerran peräkkäin, yli kahdeksaan miljoonaan katsojaan yllettiin viimeksi vuonna Myös elokuvateatterisalien määrä on lähtenyt pitkästä aikaa kasvuun; tämän vuoden aikana toimintansa aloitti kolme kokonaan uutta teatteria ja uusia lisäsaleja avattiin tai ollaan avaamassa useissa elokuvateattereissa ympäri maan.

Suomessa toimii tällä hetkellä noin elokuvateatterisalia paikkakunnalla. Elokuvateattereiden tarjoama katsomiskokemus pitää edelleen pintansa uusien jakelukanavien yleistymisestä huolimatta. Vuoden aikana esitettävien elokuvien määrä on digitoinnin myötä kasvanut lähemmäs elokuvaan vuosi; tämän vuoden aikana elokuvateattereissa avasi uutta elokuvaa, joista 36 oli kotimaisia tuotantoja.

Nykyisin elokuvateatterien jälkeiset netti- ja TV-pohjaiset katsojakokemukset kymmenkertaistavat elokuvien yhteiskunnallisen ja kulttuurisen vaikuttavuuden. Osalle elokuvista, kuten dokumenttielokuville, netti ja televisio ovatkin tärkeimmät yleisön tavoittamisen kanavat.

Vuoden katsotuin elokuva on Sam Mendesin ohjaama Bond-seikkailu — Spectre katsojalla. Kotimaisista elokuvista katsotuin on Taneli Mustosen ohjaama komedia Luokkakokous, jonka näki vuoden aikana peräti katsojaa. Luokkakokouksesta tulikin luvun toiseksi katsotuin kotimainen elokuva, edellään vain Aleksi Mäkelän ohjaus vuodelta , Pahat pojat katsojaa. Uusi kotimainen katsojaennätys ei ole kuitenkaan vain yhden elokuvan ansiota, tänä vuonna peräti kahdeksan lajityypeiltään hyvin erilaista kotimaista elokuvaa keräsi yli katsojaa.

Kaikkien kotimaisten elokuvien katsojaluvut löytyvät Suomen elokuvasäätiön nettisivuilta. Suomalaiset elokuvat menestyivät tänä vuonna hienosti myös maan rajojen ulkopuolella. Klaus Härön ohjaama Miekkailija on ehdolla Hollywood Foreign Press Associationin arvostetun Golden Globe -palkinnon saajaksi parhaan ulkomaisen elokuvan kategoriassa ja elokuva on edennyt myös Yhdysvaltojen elokuva-akatemian vieraskielisten elokuvien Oscar-palkinnon listalla niiden yhdeksän elokuvan joukkoon, josta lopulliset viisi palkintoehdokasta valitaan.

Kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla menestyivät hienosti myös mm. J-P Valkeapään He ovat paenneet ja Dome Karukosken Mielensäpahoittaja, jotka molemmat esitettiin vuoden aikana 25 festivaalilla ympäri maailmaa. Merkittäviä palkintoja keräsivät myös mm. Krista Kosonen roolisuorituksestaan Kätilö -elokuvan nimiosassa Shanghain elokuvajuhlilla sekä Mika Kaurismäen Tyttökuningas, joka voitti sekä yleisöpalkinnon että parhaan naisnäyttelijän Malin Buska palkinnon Montreal World Film Festivaalilla.

Montrealissa palkittiin myös Mikko Kuparinen parhaana ohjaajana elokuvastaan 2 yötä aamuun. Lyhytelokuvista maailmalla eniten kiersi Hamy Ramezanin ja Rungano Nyonin Kuuntele, joka esitettiin peräti festivaalin ohjelmistossa tänä vuonna. Näiltä festivaaleilta kertyi elokuvalle yli 40 erilaista palkintoa ja se on nostettu viiden parhaan eurooppalaisen lyhytelokuvan joukkoon usean lyhytelokuvan ammattilaisen vuoden top-listalla Cineuropan kyselyssä.

Dokumenttielokuvista suosioon nousi mm. Iiris Härmän Hyvästi Afrikka, joka kiersi vuoden aikana 50 kansainvälisellä festivaalilla ja sai useita palkintoja, kuten arvostetun Margaret Mead Filmmaker Awardin New Yorkissa. Dokumenttielokuvista palkintoja keräsivät myös mm. DOXissa parhaan pohjoismaisen elokuvan tittelillä. Edellisen ja ensimmäisen kerran suomalaisella elokuvalla on ollut Golden Globe -ehdokkuus elokuvalla Valkoinen peura, joka myös voitti palkinnon.

Miekkailija on myös Suomen vuoden virallinen edustaja ulkomaisen elokuvan Oscar-ehdokkaaksi. Miekkailija-elokuva on aloittanut Suomen elokuvahistorian ensimmäisen joukkorahoitetun Oscar-kampanjan Indiegogossa. Joukkorahoituksella kerätään elokuvan markkinointiin riittäviä resursseja, jotta se voi kilpailla uskottavasti parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-ehdokkuudesta ja -palkinnosta. Kampanjan tavoite on tehdä Miekkailijasta ensimmäinen Oscarin voittanut suomalaiselokuva.

Miekkailija on Härön viides kokoillan elokuva. Sen ensi-ilta oli Suomessa maaliskuussa ja elokuva jatkaa edelleen ohjelmistossa. Elokuva nousi vuoden katsotuimmaksi ennätysmäisellä nopeudella, vain 25 päivässä. Spectre ohitti viikonloppuna kotimaisen Luokkakokous -elokuvan huikean, yli puolen miljoonan katsojan tuloksen. Suomen katsotuimmat elokuvat TOP 3 1. Luokkakokous                 3. Daniel Craig nähdään James Bondina nyt neljättä kertaa. Lisää infoa  Spectrestä: Onnenonkija on tarina muotiblogeista ja maksuhäiriöistä.

Elokuvan pääosissa loistavat Minka Kuustonen ja Olavi Uusivirta. Turussa kuvataan paraikaa Helsinki-filmin tuottamaa komediaelokuvaa Onnenonkija. Pekko Pesosen käsikirjoittaman ja Ville Jankerin ohjaaman elokuvan tarina sijoittuu herkulliseen ja ajankohtaiseen blogi- ja videoblogimaailmaan, jossa elokuvan Marja Minka Kuustonen haluaa erottua, loistaa ja tienata elantonsa.

Helppoa se ei ole. Olavi Uusivirran esittämällä vauraalla nuorella perijällä Olavilla puolestaan on aivan päinvastainen pyrkimys elämässä. Hän haluaa olla ihan tavallinen. Se se vastaa vaikeaa onkin. Kahden hyvin erilaisen ihmisen kohtaamisesta ammentava komedia on ensimmäinen blogi- ja vlogimaailmaan sijoittuva kotimainen elokuva.

Aiheen ajankohtaisuutta heijastelee mm. Suosituimmat kotimaiset muoti-ja lifestyleblogit keräävät kuukausittain yli uniikkia kävijää nyt myös Suomessa. Blogien takana on yhtä monta unelmaa, tarinaa ja todellisuutta kuin on blogiakin.

Onnenonkijan pääosassa on nainen, jolla on unelma. On todella mielenkiintoista työskennellä ensimmäistä kertaa naispäähenkilön tarinan kanssa ja sukeltaa uuteen maailmaan.

Ohjaaja Ville Jankeri Pinnallisille lifestyle-bloggaajille ja rikkaille perijöille on helppo naureskelle. Juuri siksi halusin tehdä heistä rakastavan komedian. Käsikirjoittaja Pekko Pesonen Onnenonkija on freesi ja hauska komedia kahden erilaisen maailman yhteentörmäyksestä.

Roolihenkilöni lifestylebloggaaja Marja on ihanan härskisti elämäänsä elävä selviytyjä. Saan paistatella kohtauksissa mitä erilaisimmissa lookeissa. Näyttelijä Minka Kuustonen Onnenonkija on minulle eksoottinen road trip uusille hiekkalaatikoille.

En ole aiemmin juurikaan tehnyt komediaa. On erityisen mielekästä päästä tekemään elokuvaa ohjaajan kanssa, jolla on vahva näkemys ja oma kädenjälki. Näyttelijä Olavi Uusivirta On mahtavaa tehdä suuren yleisön kotimaista komediaa ja aikalaistarinaa. Erityisen suurta ylpeyttä tunnen siitä, että Onnenonkijan käsikirjoitus on niin onnistunut, ohjaaja on ihana ja näyttelijät soivat hienosti yhteen. On todella innoittavaa tuoda naurua ihmisten elämään. Kesäkaverit, Tellus ja Olavi Uusivirta mm.

Miss Farkku-Suomi, Härmä, Ganes. Elokuvan muissa rooleissa nähdään mm. Turvallisuusvaatimusten hallinta Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitoksen rakentamisessa pdf. Säteilyturvakeskuksen tekemissä tarkastuksissa oli erityisesti vuoden aikana todettu useita samantapaisina toistuneita puutteita Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitoksen varavoimadieselgeneraattoreiden hankintaan liittyvässä laadunhallinnassa.

Tästä syystä STUKin pääjohtaja käynnisti Olkiluoto 3 - varavoimadieselgeneraattoreiden EDG ja niiden apujärjestelmien ja laitteiden hankintaan kohdistuva tutkinta pdf. Tällä lomakkeella voit lähettää tätä sivua koskevaa palautetta Stuk. Mikäli haluat vastauksen, muistathan antaa sähköpostiosoitteesi. Käytämme evästeitä tarjotaksemme mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.

Denna sida hittas inte på språket svenska Gå till den svenskspråkiga första sidan. Aiheet Avaa tai sulje alavalikko. Ydinlaitoshankkeet Avaa tai sulje alavalikko. Olkiluoto 3 Avaa tai sulje alavalikko. Kuka on toiminnan harjoittaja? STUK antoi ministeriölle selvityksensä ydinlaitosten varautumisesta poikkeuksellisiin luonnonilmiöihin Tiedote 1.

..

Melkein jokainen katsoja haluaa suositella elokuvaa ystävilleen. Suomen hauskin mies yhdistää kansan ja kriitikot sillä elokuva sai hienon vastaanoton myös elokuvakriitikoilta. Helsingin Sanomien Leena Virtanen soisi elokuvalla samanlaisia massayleisöjä kuin Tuntemattomalle sotilaalle ja kehuu: Se on niin puhdas, että se ei kaipaa tuekseen mitään ylimääräistä kohkaamista. Käsikirjoitus, jonka ovat kirjoittaneet Heikki Kujanpää ja Mikko Reitala, juontaa juurensa todellisista tapahtumista ja miehestä nimeltä Parikka, jota kutsuttiin Suomen hauskimmaksi mieheksi.

Elokuvassa jo kerran kuolemaan tuomitut vangit valmistavat näytelmän vartijoidensa ja saksalaisjoukkojen komentajan viihdyttämiseksi. Vankeina olevien teatterilaisten on nauratettava yleisöään, jotta heidän tuomiotaan ei panna täytäntöön.

Teatterilaisten joukkoa johtaa Suomen hauskimmaksi mieheksi mainittu Toivo Parikka, jota Suosalo esittää. Ohjaaja ja käsikirjoittaja Heikki Kujanpää on ohjannut kolme Jussi-palkintoa voittaneen elokuvan Putoavia enkeleitä sekä tv-elokuvat Joulukuusivarkaat ja Tampereen elokuvajuhlilla, Kettu-päivillä ja Laonin elokuvajuhlien Grand Prix palkittu Pieni pyhiinvaellus Suomen hauskimman miehen ensi-ilta oli elokuvateattereissa kautta Suomen Raja ylittyi jo aamupäivän aikana Helsingin Finnkino Tennispalatsissa järjestetyssä erikoisnäytöksessä.

Torstain elokuvapäivän päätyttyä elokuva on kerännyt Suomessa kaiken kaikkiaan 1 katsojaa. Tuntematon sotilas jatkaa elokuvateattereiden ohjelmistossa edelleen. Elokuvan lehdistömateriaaleista löytyy nyt myös uusia julkaisuvapaita valokuvia elokuvasta. Historiallisen suuri katsojaluku kertoo paitsi elokuvan tekemästä vaikutuksesta suomalaisiin, myös sen merkityksestä koko maan elokuva-alalle. Käytännössä elokuvaa ovat esittäneet kaikki Suomen elokuvateatterit ja elokuvan saamiseksi jokaisen suomalaisen saataville on tehty poikkeuksellisen laajoja toimenpiteitä ympäri maan.

Pikkupaikkakuntien lisäksi levitystyössä on otettu huomioon myös esimerkiksi veteraanit. Elokuvaa on esitetty vankiloissa, sairaaloissa ja vanhainkodeissa sekä eri-ikäisille koululais- ja opiskelijaryhmille. Lupasin elokuvan teon aikana menehtyneelle isälleni, että tämä elokuva onnistuu.

Nyt alkaa tuntua siltä, että lupaus on lunastettu. Olemme erittäin iloisia, että tämän rajapyykin on ylittänyt nimenomaan kotimainen ja yleisön ylistämä elokuva.

Luku on enemmän kuin ansaittu. Elokuvasalit ovat täyttyneet katsojista niin kaupungeissa kuin pienilläkin paikkakunnilla, joille kotimainen elokuva ja sen menestys ovat erityisen tärkeitä. Mitä pienempi paikkakunta, sen suurempi merkitys sille on kotimaisella elokuvalla. Ilahduttavaa on ollut huomata, miten laaja ikähaarukka elokuvan katsojilla on ollut.

Paljon on käynyt nuoria, mutta myös iäkkäämpää väkeä, jotka eivät ole käyneet elokuvissa vuosikymmeniin. Ihmisten liikuttuneet reaktiot elokuvan katsomisen jälkeen menevät omiinkin tunteisiin.

Yksittäisellä elokuvalla voi olla suuri merkitys maakuntateattereiden toimintamahdollisuuksiin. Tuntematon sotilas -elokuvan menestys antaa uskoa alan tulevaisuuteen. Toivomme katsojien löytävän elokuvateatterissa käynnin Tuntemattoman sotilaan myötä uudelleen.

Tämä menestys on varmasti vauhdittanut investointipäätöksiä asiakkaiden viihtymisen parantamiseksi elokuvateattereissa entisestään. Samalla kun Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas on mennyt kirkkaasti kaikkien nykyaikasten katsojatilastojen kärkisijalle, on hienoa lisätä hänen nimensä näiden ohjaajamestareiden rinnalle.

Ohjaajana Louhimies on onnistunut mestarillisesti puhuttelemaan koko kansakuntaa ja jättämään elinikäisen muistijäljen yli miljoonan suomalaisen sieluun. Lenka Hellstedtin ohjaama Kaikki oikein -elokuva on saanut 19 katsojaa avausviikonloppunaan ja se on samalla viikonlopun katsotuin elokuva.

Solar Filmsin tuottama elokuva tuli ensi-iltaan perjantaina Solar Filmsin vastaava tuottaja Markus Selin kommentoi avaustulosta seuraavasti: Olemme todella tyytyväisiä ohjaajan, näyttelijöiden ja koko ryhmän puolesta. Ohessa uusi kohtaus elokuvasta, jonka voi jakaa eri medioissa: Ohessa elokuvan trailer, jonka voi myös jakaa eri medioissa: Elokuva on katsotuin kotimainen elokuva yli kolmeenkymmeneen vuoteen. Ulkomaisista elokuvista se on jättänyt Suomen katsojatilastoissa taakseen muun muassa kaikki Bond-­elokuvat.

Tuntematon sotilas on ollut ohjelmistossa 35 päivää ja jatkaa elokuvateattereissa kautta maan edelleen katsojatilastojen ykkösenä.

Ensi-­iltaa edeltävissä ennakkonäytöksissä elokuvan näki 48 katsojaa. Elokuvasta on nyt saatavilla uusi medialle julkaisuvapaa making of -­video. Videossa Tuntematon sotilas -­näyttelijät tekevät elokuvan jälkiäänityksiä ohjaaja Louhimiehen ja äänisuunnittelija Kirka Sainion kanssa. Video on ladattavissa lehdistömateriaaleista, lisätiedot löytyvät tämän tiedotteen lopusta.

Maailmalta kantautuneet uutiset siitä, että Tuntematon sotilas -­elokuva kiinnostaa myös kansainvälisesti on entisestään lisännyt kiinnostusta sitä kohtaan myös kotimaassa. Elokuvaa on käyty katsomassa yksin ja yhdessä ja joidenkin katsojien toimesta useita kertoja. Suomalaisesta elokuvasta on tullut koko kansan puheenaihe ja yhteinen kokemus. Elokuva on aikaansaanut keskustelua paitsi historiasta, niin myös ihmisestä, perheestä, kriiseistä ja toipumisesta. Tuntematon sotilas -elokuva keräsi teattereihin isänpäiväviikonlopun aikana 85 katsojaa.

Sunnuntai-iltaan mennessä elokuvalla on yhteensä katsojaa elokuvateattereissa. Tuntematon sotilas on selvästi koko elokuvaohjelmiston katsotuin elokuva tänä vuonna. Se on ollut ohjelmistossa 17 päivää.

Ennakkonäytöksissä elokuvan näki 48 katsojaa. Tuntuu parhaalta, että siitä on tällä tavoin tullut yhteinen jaettu kokemus jo yli puolen miljoonan katsojan kanssa. Joka päivä useampi ihminen pysäyttää milloin missäkin ja haluaa puhua katsomiskokemuksestaan tai omien isovanhempiensa kohtaloista. En ole ikinä kokenut vastaavaa. Sydäntäni lämmittää katsojilta saatu palaute ja ne tunteet, joita elokuva heissä herättää.

Monille uusi Tuntematon sotilas on voimakas kokemus, joka vaikuttaa syvälle tunteisiin ja herättää halun käsitellä niitä. Ihmiset haluavat peilata elokuvan tapahtumia oman perheen ja suvun historiaan.

Niin minullekin kävi Kariluodon rooliin valmistautuessa ja elokuvaa tehdessä, ja vielä sitä katsoessakin. Aivan huikeat luvut draamaelokuvalle! Toki harmittaa toisen draamaelokuvan Luokkakokous tekijöiden puolesta, kun se nyt jäi katsojaluvuissa kakkoseksi, vaikka tehtiinkin vähintään yhtä rankalla metodilla kuin Tuntematon sotilas. Elokuvan Suomessa tekemät katsojaennätykset on huomioitu laajasti myös ulkomaisissa tiedotusvälineissä esimerkiksi Ruotsissa, Virossa ja myös Yhdysvalloissa viime viikolla päättyneen American Film Market -tapahtuman aikana.

Tuntematon sotilas -elokuva saa elokuvateatterilevityksen myös Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Ruotsissa elokuvan ensi-ilta on 6.

Kansainvälinen kiinnostus suomalaiseen elokuvaan on korkealla tasolla pitkään aikaan. SF Studios haluaa lämpimästi kiittää ja onnitella Aku Louhimiestä ja kaikkia elokuvan tekoon osallistuneita. Median lisäksi elokuvasta on käyty vuolasta keskustelua sosiaalisessa mediassa erityisesti näillä aihetunnisteilla: Perjantaina ensi-iltansa saanut Tuntematon sotilas on saanut sunnuntai-iltaan mennessä yhteensä katsojaa. Näistä 48 katsojaa näki elokuvan sen ennakkonäytöksissä kautta maan Viikonlopun aikana elokuva keräsi teattereihin katsojaa koko Suomessa.

Mikään kotimainen tai ulkomainen elokuva koskaan ei ole saanut ennakkonäytöksissä yhtä paljon katsojia Suomessa. Perjantain ja sunnuntain välillä ensi-iltaviikonlopun katsojamäärä puolestaan on enemmän kuin vaikkapa elokuvilla Matti, Luokkakokous ja Luokkakokous 2, jotka ovat pitäneet hallussaan tähänastisia ennätyksiä ensi-iltaviikonlopun osalta.

The Force Awakens Olemme tavattoman ylpeitä siitä, että kotimainen elokuva pärjää tasavertaisesti lippukassoilla maailman suurimpien elokuvatuotantojen kanssa. Suomalaiset ovat aidosti kohdanneet toisensa elokuvanäytöksissä, joissa hyvin eri ikäiset katsojat ovat jakaneet tämän elämyksen. Tärkeää on, että tämän elokuvan esitysjaksosta tulee pitkä ja että kaikille katsojille eri puolilla Suomea löytyy elokuvasta sopiva näytösaika.

Timo Räisänen teatterilevityksen johtaja SF Studios. Mahtavaa, että niin moni on halunnut nähdä Tuntemattoman sotilaan. Elokuvamme selvästi tavoittaa eri sukupolvia ja siitä käydään laajaa keskustelua. Kaikkien tekijöiden ja mukanaolleiden puolesta olen kiitollinen sitä, että yleisö näyttää ottavan elokuvan omakseen. Avaustulos on mitä mainioin. Olemme saaneet viestejä elokuvateattereista eri puolilta Suomea.

Näytösten jälkeen on kuultu raikuvia aplodeja. On upeaa olla mukana elokuvateatteriyrittäjien ja -yleisön kanssa tekemässä isoa, yhteistä ja kotimaista elokuvaelämystä. Elokuva on saanut pääosin poikkeuksellisen kiittäviä arvioita kautta maan ja se on noussut valtakunnalliseksi puheenaiheeksi.

Elokuvasta on kirjoitettu median toimesta muun muassa näin:. Se on jännittävä, koskettava ja upeasti kuvattu ja näytelty. Ei satavuotiaan itsenäisen Suomen tai isänmaallisuuden vuoksi, vaan itsenne ja hienon elokuvan vuoksi. Festivaalilla palkintojenjakotilaisuudessa olivat paikalla ohjaaja Marja Pyykkö, elokuvan tuottaja Markus Selin sekä näyttelijä Petteri Summanen. Elokuva esitettiin festivaalilla englanninkielisellä nimellä Man and a baby.

Elokuva on Solar Filmsin tuotantoa ja sen levittää Nordisk Film. Ohjaaja Marja Pyykkö kommentoi voittoa tuoreeltaan: Olemme kaikki aivan yllättyneitä ja ihmeissämme ja täysin overwhelmed. Tämä huomio on aivan odottamatonta. Tuottaja Markus Selin kommentoi hänkin voittoa kesken juhlallisuuksien: Tämä on tekijöille hieno arvostus ja uutinen eritoten vallitsevassa tilanteessa Finnkinon kanssa.

Mahtavaa, että myös kriitikot ja festivaali ovat löytäneet elokuvan ja arvostavat sitä. Yleisöähän emme voi tarpeeksi kiittää siitä, että he ovat löytäneet tämän elokuvan.

Solar Filmsin elokuva Yösyöttö perustuu Eve Hietamiehen suosittuun, samannimiseen romaaniin. Elokuvan päärooleissa näyttelevät Petteri Summanen ja Marja Salo. Muissa rooleissa nähdään mm. Elokuvan käsikirjoitus on ohjaaja Marja Pyykön ja kirjailija Marko Leinon käsialaa. Katso täältä kohtaus elokuvasta. Kohtauksen voi jakaa vapaasti eri medioissa.

Trailerin voi jakaa vapaasti eri medioissa. Komedia miehestä, joka jää vauvan kanssa kaksin. Tervetuloa puklurätti, äidinmaidonvastike ja Teletapit. Mutta mistä hitosta tällainen äijä löytää ne kivikautiset äitigeenit?

Toimittajana työskentelevän Antti Pasasen elämä on mallillaan ja Pia-vaimo viimeisillään raskaana. Kunnes Naistenklinikan edessä kaikki muuttuu. Tuhiseva käärö syliinsä tyrkättynä Antti katsoo, kun taksin perävalot häipyvät näkyvistä, taksin takapenkillä Pia ja heidän tulevaisuutensa ydinperheenä. Elämä vauvan alias Paavo Pasasen ehdoilla alkaa, eikä Antilla ole aavistustakaan, mitä se tulee häneltä vaatimaan.

Marja Pyykön ohjaama Yösyöttö-elokuva on saanut avausviikonloppunaan huikeat 24 katsojaa. Ennakoineen elokuva on saanut tähän mennessä kaikkiaan 26 katsojaa. Lukuihin on laskettu mukaan ainoastaan Filmikamarin tilastointikäytännön mukaiset katsojat. Elokuvaa on  esitetty useilla paikkakunnilla vaihtoehtoisissa esityspaikoissa. Elokuvan tuottaja, Solar Filmsin Markus Selin kommentoi harvinaislaatuista tulosta seuraavasti: Vertasimme samaa kohderyhmää olevien elokuvien avaustuloksia  ja arvioimme, että normaalilevityksessä Yösyöttö olisi saanut noin 45 - 55 katsojaa.

Näissä olosuhteissa olemme tyytyväisiä ja kiitollisia kaikille katsojille. Meitä ilahduttaa myös, että niin monet ovat nähneet vaivaa ja etsineet vaihtoehtoisia teattereita ja esityspaikkoja. Toivottavasti loputkin katsojat löytävät tiensä elokuvan ääreen. Finnkino ei ole tullut vastaan vaatimuksissaan, joten elokuvaa ei nähdä edelleenkään Finnkinon teattereissa. Yösyöttö tullaan siis näkemään Finnkinon paikkakunnilla korvaavissa teattereissa ainakin tämän viikon aikana. Elokuvan esityspaikoista tiedotetaan ennen ensi viikonloppua erikseen.

Elokuvan päärooleja näyttelevät Petteri Summanen ja Marja Salo. Koko Suomen esityspaikat ja ajat ovat nähtävissä Nordisk Filmin verkkosivuilla osoitteessa www. Katso täältä vastikään julkaistu kohtaus elokuvasta https: Elokuva sai ensi-iltansa perjantaina 8. On kuitenkin selvää, että vastaavaa yleisöryntäystä kauhuelokuvissa ei ole ennen nähty. Esimerkiksi ikoninen kauhuelokuva Blair Witch Project keräsi vuonna ensimmäisenä viikonloppuna 16 katsojaa, Kauna vuonna 14 , kotimainen Bodom viime vuonna 12 katsojaa ja Annabelle 2 tänä kesänä 11 katsojaa.

Elokuva rikkoi katsojan rajan yhdeksässä päivässä. Napapiirin sankarit- ja Napapiirin sankarit 2 -kassamagneettien jatko-osa, kansan suosikkileffaksi kertaheitolla syöksynyt Napapiirin sankarit 3 kokosi viikossa ja kahdessa päivässä katsojaa. Ennakkonäytökset mukaan lukien elokuvan on nähnyt jo kaiken kaikkiaan katsojaa.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvassa nähdään tutut päähenkilöt Janne Jussi Vatanen ja Inari Pamela Tola , jotka ovat jälleen suuntaamassa eri teille. Janne lähtee vaeltamaan Pallas-tunturille etsimään itseään ja pohtimaan elämän suuria kysymyksiä. Muutaman muun mukaan tunkeneen sankarin myötä matkasta muotoutuu katastrofaalinen kaaos.

Samaan aikaan Inari pyrkii luomaan uraa suopotkupallokisoissa Vuokatissa. Paikalla palloilee yllättäen myös Pikku-Mikko Kari Ketonen , ja Inarin suunnitelmat uppoavat syvälle suohon. Vatasen, Tolan ja Ketosen lisäksi elokuva tuo valkokankaille niin tuttuja kuin tuoreitakin Napis-hahmoja. Anna-Leena Härkösen hersyvään romaaniin Kaikki oikein perustuvan elokuvan kuvaukset alkavat Elokuvan pääosia, lottovoittajapariskuntaa, esittävät Antti Luusuaniemi ja Elsa Saisio.

Elokuvan ohjaa Lenka Hellstedt, joka on ohjannut kokoillan elokuvat Minä ja Morrison sekä Maata meren alla. Ensi-iltaan Kaikki oikein tulee alkuvuonna Solar Filmsin tuottaman elokuvan kuvaukset jatkuvat pääkaupunkiseudulla kesäkuun loppuun saakka. Elokuvaa kuvataan lisäksi Thaimaassa elokuussa.

Elokuvan tuottaja Markus Selin hehkuttaa elokuvaa seuraavasti: Parhaan ohjauksen palkinnon vastaanottanut Chazelle on historian nuorin Oscarin voittanut ohjaaja. Myös Emma Stone palkittiin parhaan naisnäyttelijän palkinnolla roolisuorituksestaan. La La Land on ohjaaja-käsikirjoittaja Oscar®-ehdokas Damien Chazellen rakkaudenosoitus enkelten kaupungille ja vanhan ajan Hollywood-musikaaleille.

He ponnistelevat unelmiensa eteen kaupungissa, joka tunnetusti tuhoaa toiveet ja särkee sydämet. Nykyhetken Los Angelesin päivittäisestä elämästä kertova alkuperäismusikaali tutustuttaa unelmien tavoittelun iloihin ja suruihin. Academy Awards, eli Oscar-gaala, on vuosittainen elokuva-alan palkintogaala.

Kyseessä on vanhin viihde-alan palkintoseremonia: Palkintojen jakajana toimii Academy of Motion Picture Arts and Sciences eli Yhdysvaltain elokuva-akatemia, jolla on noin jäsentä.

Nimitys Oscar tulee miestä esittävästä kultaisesta patsaasta, jonka voittajat saavat. Juontajana toimi talk show -juontaja Jimmy Kimmel. La La Land sai 8. Se keräsi myös uskomattomat 14 Oscar-ehdokkuutta, sivuten ennätystä suurimmasta määrästä ehdokkuuksia. Elokuvasta on aiemmin julkaistu yksi teaser-traileri.

Nyt julkaistaan toinen teaser-traileri sekä ensimmäiset lehdistökuvat elokuvan pääroolihahmoista. Elokuva on jatko-osa Napapiirin sankarit- ja Napapiirin sankarit 2 -kassamagneeteille. Kolmannen osan on ohjannut Tiina Lymi ja aiempien osien tapaan käsikirjoittanut Pekko Pesonen.

Legendaarinen Pikku-Mikko on myös mukana, kotimaisen komedian kuninkaan Kari Ketosen tulkitsemana. Aiemmin Napapiirin sankarit ovat metsästäneet niin digiboxia kuin pikkulastakin. Tällä kertaa Janne etsii itseään. Mukaan vaellusretkelle Lappiin tunkee muutama muukin sankari, eikä katastrofi ole taaskaan kaukana. Samaan aikaan toisaalla Inari pyrkii etenemään urallaan työporukkansa suopotkupallokisoissa.

Paikalla palloilee myös uusi yhteistyökumppani Pikku-Mikko, ja Inarin suunnitelmat uppoavat suohon. Haaveiden luontoretriitistä ollaan kuitenkin kaukana, kun vaellukselle tunkee mukaan muutama muukin sankari. Eipä aikaakaan kun asiat alkavat taas mennä katastrofaalisen pieleen. Inari Pamela Tola on takaisin työelämässä ja saa mahdollisuuden edetä urallaan, mikäli pystyy todistamaan olevansa johtaja-ainesta.

Inari keksii ilmoittaa koko työporukan suopotkupallokisoihin. Hänen kauhukseen mukaan tunkee uusi yhteistyökumppani Pikku-Mikko Kari Ketonen — eikä suolla mene mikään kuten piti. Elokuva on ollut levityksessä vasta yhdeksän päivää ja kaikkiaan sillä on koossa katsojaa. Aiemmat Onneli ja Anneli ja Onnelin ja Annelin talvi -elokuvat ovat keränneet elokuvateattereissa yli katsojaa.

Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen -elokuva on mitä ilmeisimmin tuonut paljon iloa elokuvakävijöille. Synopsis Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen -elokuva perustuu Marjatta Kurenniemen rakastettuun lastenkirjaan Onneli, Anneli ja orpolapset.

Elokuvassa Onnelin ja Annelin talon lähelle avataan uusi lastenkoti ja sieltä karkaa poika nimeltä Pekki. Pekki päätyy asumaan Onnelin ja Annelin rantamajaan ja kertoo tytöille, kuinka ankeaa elämä lastenkodissa on johtajatar Minna Pinnan tiukassa komennossa. Onneli, Anneli ja Pekki perustavat Rosvoliiton ja ryhtyvät toimiin, jotta lastenkodista tulisi taas iloinen paikka.

Seikkailujen päätteeksi maagisten ihmeiden taustalla on taasen Tingelstiinan ja Tangelstiinan lisäksi salaperäinen Rouva Ruusupuu. Elokuva sivuaa ennätystä suurimmasta määrästä Oscar-ehdokkuuksia — aiemmin 14 ehdokkuuteen ovat yltäneet Kaikki Eevasta ja Titanic Parhaan laulun kategoriassa La La Land sai peräti kaksi ehdokkuutta.

Nordisk Filmin elokuvat saivat yhteensä 19 ehdokkuutta, muun muassa 2 ehdokkuutta ulkomaisen elokuvan kategoriassa Land of Mine; Mies, joka rakasti järjestystä Ehdokkuudet julkistettiin tänään ja julkistajina toimivat muun muassa Yhdysvaltain elokuva-akatemian puheenjohtaja Cheryl Boone Isaacs, ohjaaja Jason Reitman, kuvaaja Emmanuel Lubezki sekä näyttelijät Brie Larson, Jennifer Hudson ja Ken Watanabe.

La La Land on Oscar-gaalassa ehdolla seuraavissa kategorioissa: Oscar-®ehdokas Damien Chazellen Whiplash käsikirjoittama ja ohjaama La La Land on rakkaudenosoitus enkelten kaupungille ja Hollywood-musikaaleille. La La Land -elokuvan Suomen ensi-ilta oli Juontajana toimii talk show -juontaja Jimmy Kimmel.

Golden Globe -gaala järjestettiin Beverly Hilton -hotellissa. La La Land -elokuvalla on nyt eniten voittoja koko Golden Globesin historian aikana. Golden Globe, "Kultainen maapallo", on vuosittain jaettava elokuva- ja televisioalan palkinto. Äänioikeutettuja yhdistyksen jäseniä on n. Palkinnot jaetaan tammikuussa ja niitä pidetään yleensä hyvinä suunnannäyttäjinä myöhemmin järjestettävää Oscar-gaalaa ajatellen. Zaida Bergrothin Hyvä poika, , Skavabölen pojat, ohjaaman ja yhdessä Jan Forsströmin kanssa käsikirjoittaman elokuvan ensimmäinen traileri julkaistaan nyt.

Löydät elokuvan synopsiksen sekä latauslinkit julkaisuvapaaseen traileriin tämän tiedotteen lisätiedoista. Teatterista, televisiosta ja valkokankaalta kaikkien tuntema, palkittu ja suosittu Krista Kosonen näyttelee vaaleaa show-tanssijaa Angelaa, jonka elämä kimaltelee klubien ja yökerhojen lavoilla. Toista pääosaa, vasta aikuistumassa olevaa Angelan arkaa pikkusiskoa Annaa, esittää Sonja Kuittinen, joka on entuudestaan tuttu muun muassa teatterilavoilta, Tripla-televisiosarjasta ja SOFA -rap duosta.

Miamissa Kosonen nähdään toisenlaisena kuin koskaan aiemmin, ja Kuittinen näyttelee ensimmäisen roolinsa pitkässä elokuvassa. Tarina pohjautuu ohjaaja Zaida Bergrothin alkuperäisideaan. Bergroth kertoo tanssishown maailmasta toisenlaista tarinaa, kuin mitä suomalaiset ovat lööpeistä lukeneet. Miami saa ensi-iltansa syksyllä Valovoimaisen Angelan elämä kimaltelee klubien ja yökerhojen lavoilla. Aikuisuuden kynnyksellä arkaileva Anna etsii vielä paikkaansa maailmassa.

Anna ei voi vastustaa kiehtovaa isosiskoaan, vaan glitter, glamour ja isosiskon karisma vetävät häntä puoleensa. Angela houkuttelee Annan mukaansa tanssikiertueelle hämärille lavoille ja neonvaloissa kylpeviin klubeihin. Vimmaisen ja säteilevän Angelan kanssa on hauskaa — mutta Anna ei tiedä, että Angela on suurissa vaikeuksissa. Matkan on tarkoitus hyvittää menneet vuodet ja tuoda sisarukset viimein yhteen. Angelan menneisyys ei kuitenkaan päästä otteestaan, vaan yhteinen kiertue muuttuu pakomatkaksi ja selviytymistaisteluksi.

Sisarusten selviytymistarinaan kietoutuvan rikosdraaman Miamin ohjaaja on Zaida Bergroth. Sen ovat käsikirjoittaneet Bergroth ja Jan Forsström. Krista Kosonen ja Sonja Kuittinen Ohjaus: Jan Forsström ja Zaida Bergroth Kuvaus: Elokuvan on nähnyt tähän päivään mennessä jo huimat Antti Holman, Riku Niemisen ja Eedit Patrakan tähdittämä elokuva on noussut kertaheitolla kaikkien aikojen suosituimpien kotimaisten perhe-elokuvien joukkoon.

Tavoitteemme oli tehdä elokuva, jonka parissa myös lasten vanhemmat viihtyvät. Elokuva saa kansainvälisen ensi-iltansa perjantaina Chicagon lastenelokuvafestivaaleilla, jonka viralliseen ohjelmistoon se on valittu. Tatu ja Patu seikkailevat Aino Havukaisen ja Sami Toivosen yhdessä kirjoittaman ja kuvittaman lastenkirjasarjan päähenkilöinä yhteensä 17 kirjan sivuilla.

Kirjoja on myyty yli miljoona kappaletta ja hahmojen pohjalta on tehty nyt ensimmäistä kertaa elokuva. Elokuvan pääosissa vauhdikkaina Outolan poikina Tatuna ja Patuna nähdään maamme eturivin komediatähtiin kuuluva kaksikko — Antti Holma ja Riku Nieminen. Näiden 9-vuotiaan ystävän Veeran roolin tekee huikea nuori näyttelijälupaus Eedit Patrakka. Elokuvan on ohjannut Rike Jokela ja käsikirjoittanut Aino Havukainen.

Kyseessä on paras kotimaisen perhe-elokuvan viiden päivän avaustulos, ja elokuva nousee näin kertaheitolla kaikkien aikojen suosituimpien kotimaisten perhe-elokuvien joukkoon. Elokuvan näki keskiviikon ja torstain aikana yhteensä Viiden päivän avaustulos on näin ollen Yleisömenestyksen lisäksi elokuva on noussut myös todelliseksi arvostelumenestykseksi.

Elokuva saa kansainvälisen ensi-iltansa 6. CICFF on yksi maailman merkittävimmistä lastenelokuvafestivaaleista, jonka ohjelmistoon pyrkii vuosittain tuhansia elokuvia. Chicagon lastenelokuvafestivaali järjestetään Chicagossa Suomen ensi-iltansa elokuva saa huomenna keskiviikkona Elokuvan Suomen ensi-ilta oli 2. Hymyilevä mies voitti tänä vuonna Cannesin elokuvajuhlilla arvostetun Un Certain Regard -palkinnon.

Elokuva on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkintoon. Suomen Filmikamarin johdolla muodostettu elokuva-alan ammattilaisista koostuva Suomen Oscar-raati perusteli valintaansa luonnehtimalla Hymyilevää miestä tyylipuhtaaksi elokuvaksi, jonka tositapahtumiin perustuva paikallinen tarina nousee taitavien elokuvantekijöiden käsissä universaalille tasolle. Koskettava ja eheä elokuva sisältää myös huumoria.

Elokuva on persoonallinen ja kertoo tekijöittensä näkemyksellisestä suhteesta elokuvaan sekä korkeasta ammattiaidosta. Valintaraadin jäseninä olivat käsikirjoittaja Vilja Autiokyrö, tuottaja Jarkko Hentula, kuvaaja Tahvo Hirvonen, ohjaaja ja käsikirjoittaja Sakari Kirjavainen, säveltäjä Pessi Levanto sekä kansainvälisten projektien ja promootion päällikkö Kati Nuora.

Oscar-palkinnon virallisista valintakriteereistä vastaa Academy of Motion Picture Arts and Sciences AMPAS , joka pyytää vuosittain kaikkia elokuvia tuottavia maita nimeämään yhden ehdokkaan parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-kilpailuun. Kategoriassa otetaan tänä vuonna huomioon elokuvat, jotka ovat saaneet elokuvateatteriensi-iltansa 1.

Lopulliset Oscar-ehdokkuudet julkistetaan Ensimmäistä kertaa kotimaiseen elokuvaan liitetään jo elokuvateatterilevitysvaiheessa tekstitys huonokuuloisille ja viittomakielisille kuuroille. Juho Kuosmasen ohjaama ja 2. He ovat jo nyt elokuvien aktiivisia kuluttajia, mutta elokuvateatterissa valinta usein kohdistuu kansainvälisen elokuvaan kotimaisen sijaan, koska niissä olevan suomenkielisen tekstityksen avulla elokuvaa on helpompi seurata. Hymyilevä mies -elokuvaan tehdään myös kuvailutulkkaus näkövammaisille, joka on käytössä kaikissa elokuvan kaupallisissa näytöksissä MovieReading-sovelluksen kautta.

Hymyilevä mies -elokuvan tekstitys kuulovammaisille ja kuvailutulkkaus jo teatterilevitysvaiheessa on palvelu, joka tuo taiteenlajin kokonaan uuden yleisön ulottuville. Kuulovammaisia ja viittomakielisiä kuuroja on Suomessa ja näkövammaisia lähes 60 Tekstitys ja kuvailutulkkaus palvelevat myös muita kohderyhmiä kuten lapset, maahanmuuttajat, kehitysvammaiset ja ikäihmiset.

Bio Rex -elokuvateatteriketjun toimitusjohtaja Aku Jaakkola pitää hanketta kiinnostavana, sillä se mahdollistaa uusien yleisöjen tavoittamisen kotimaiselle elokuvalle myös Bio Rexin teattereissa. Huonokuuloisten tekstityksillä varustettuja näytöksiä tullaan näkemään ainakin Bio Rexin Hämeenlinnan, Rovaniemen, Seinäjoen, Kajaanin ja Tornion elokuvateattereissa.

Tähän asti huonokuuloisten tekstitys on ollut saatavilla osaan kotimaisia elokuvia vain tallennelevitysvaiheessa. Kuvailutulkattuja elokuviakin on Suomessa toistaiseksi vain neljä, ja niistäkin kaksi vasta tallennelevitysvaiheessa: Muissa Pohjoismaissa kuvailutulkkaus on jo arkipäivää; Ruotsissa kuvailutulkattuja uutuuselokuvia on ohjelmistossa aina useita ja DVD-tallenteita löytyy lähes Myös Ruotsin suurimmat elokuvateatteriketjut SF Bio ja Svenska Bio esittävät ruotsalaiset elokuvat ruotsiksi tekstitettyinä.

Tekstitys on tarjolla kaikille elokuvateattereille Suomessa, ja elokuvateatterit voivat itse päättää missä näytöksissä tekstitystä käyttävät. Yleisön kannattaa tiedustella tekstityksestä paikalliselta elokuvateatterilta elokuvan tullessa ohjelmistoon. Huonokuuloisten tekstitys tulee olemaan mukana myös elokuvan DVD: Tekstitys liitetään elokuvan esityskopioon erillisenä tiedostona ja elokuvateatteri voi valita missä elokuvan esityksissä se sitä käyttää.

Kuvailutulkkauksessa kerrotaan juonen kannalta oleellinen siitä, mitä valkokankaalla näkyy. Kerrontaa kuunnellaan puheäänitteenä omilla kuulokkeilla älypuhelimesta tai tabletista.

Hän hävisi ottelun tyrmäyksellä täyden olympiastadionin edessä. Mäen mukaan se oli hänen elämänsä onnellisin päivä. Tositapahtumien innoittama elokuva epäonnistumisen taidosta ja onnen tavoittelemisesta voitti toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilla arvostetun Un Certain Regard -sarjan pääpalkinnon.

Elokuvan Suomen ensi-ilta on 2. Yleisö voi nähdä Hymyilevän miehen jo Espoo Cinén elokuvafestivaaleilla ke Ensi-ilta elokuvalla on 2. Napapiirin sankarit 3 -elokuvan kuvaukset käynnistyvät torstaina Elokuvan kolmannessa osassa Janne Jussi Vatanen lähtee etsimään itseään vaellusretkelle.

Haaveiden luontoretriitistä ollaan kuitenkin kaukana, kun mukaan tunkee Räihänen Timo Lavikainen sekä Kämäräinen Santtu Karvonen. Samaan aikaan Jannen puoliso Inari Pamela Tola saa mahdollisuuden palata työelämään, jos pystyy todistamaan olevansa johtaja-ainesta.

Inari osallistuu suopotkupallokisoihin, jonne änkeää mukaan Inarin kauhuksi myös Pikku-Mikko Kari Ketonen. Elokuvassa seikkailee tuttujen napapiirin sankareiden lisäksi liuta uusia tähtiä. Uudet näyttelijät näkyvät elokuvan Facebook-sivulle ladatussa Facebook-lähetyksessä.

Videolla näkyvien tähtien lisäksi uudessa elokuvassa näyttelevät myös Jarkko Niemi ja Heidi Lindén. Elokuvan levittää ja markkinoi Nordisk Film ja sen televisio-oikeudet on hankkinut Nelonen Media. Hänet tunnetaan myös yhtenä Putous-viihdeohjelman luojista.

Volanen on näytellyt mm. Syke- sekä Kynsin hampain -sarjoissa. Mäkelä on näytellyt viimeisimpänä YleLeaks- ja Ihon alla —sarjoissa. Hela tunnetaan erityisesti sketsisarjasta Kätevä Emäntä sekä pitkistä elokuvista Tyttö sinä olet tähti ja Kummeli V. Television puolella hänen viimeisimpiä roolejaan on Koukussa-sarja, jossa hän voitti roolistaan parhaan miesnäyttelijän Kultaisen Venlan. Elokuvaroolien lisäksi Kinnunen tunnetaan mm. Hänen tunnetuimpia roolejaan ovat pääosat elokuvissa Hymypoika ja Ja saapuu oikea yö.

Niemi on näytellyt mm. Lindén on näytellyt mm. Saavutus  on kaikkien aikojen paras animaatioelokuvien avaustulos. Edellistä  ennätystä piti hallussaan Shrek kolmas   ,6 miljoonan dollarin tuloksella. Kun Dori yhtäkkiä muistaa, että sillä on perhe, joka saattaa kaivata sitä, kolmikko lähtee yhdessä huikealle seikkailulle valtameren halki etsimään Dorin vanhempia Kalifornian arvostetusta merieläinpuistosta, joka toimii eläinten hoitopaikkana ja akvaariona.

Puiston sokkeloissa seikkaillessaan Dori ja hänen ystävänsä huomaavat, miten taianomaisia asioita voi yllättäen löytää omista puutteistaan, ystävistään ja perheestään. Kuvamateriaali ja muu lehdistömateriaali sekä tiedot suomenkielisistä ääninäyttelijöistä osoitteessa: Elokuvan kohtauksia ovat nyt nähtävissä ensimmäisessä julkaistussa trailerissa. Hiltunen on lyhytelokuvillaan todistanut kuuluvansa Pohjoismaiden lahjakkaimpiin uusiin ohjaajiin. Eläkkeelle jäävä poliisi, Lasse Ville Virtanen kuulee, että paikallinen rikollinen, Jaakko Antti Holma on vapautunut vankilasta ja ajautumassa törmäyskurssille Lassen pojan, Erkin Mikko Neuvonen kanssa.

Yrittäessään estää kahta nuorta miestä vahingoittamasta toisiaan, Lasse putoaa kahden tehtävän väliin. Hän haluaa suojella poikia toisiltaan ja pitää huolen, etteivät ruotsalaisten palkkaamat ammattitappajat pääse Jaakon kimppuun. Kaiken tämän keskellä hän joutuu kohtamaan oman menneisyytensä ja sen salaisuudet. Lopullinen välienselvittely käydään Lapin armottomassa erämaassa. Armoton maa lyhytelokuvillaan Hiljainen viikko, Perintö, Talvisydän mainetta niittäneen nuoren rovaniemeläisen ohjaajan Jussi Hiltusen esikoispitkä elokuva.

Hiltunen on käsikirjoittanut ja ohjaa elokuvan. Elokuvan on kuvannut kaksinkertainen Jussi-voittaja Tuomo Hutri. Armoton Maa saa ensi-iltansa elokuvateattereissa keväällä Järven tarina luontodokumenttielokuva on ollut teattereissa 14 viikkoa, nyt 39 valkokankaalla ja se on edelleen laajalti katsojien saatavilla, Järven tarina on niidenkin joukossa aivan omaa luokkaansa, sillä ero tallenneajan tilastokakkoseen eli Selänne-dokumenttiin on jo Ja miten tärkeää on tuntea kansamme vanhoja uskomuksia ja myyttejä, omat juuremme.

Kiitän katsojia omasta ja kaikkien tekijöiden puolesta myös siitä kannustuksesta, jota olemme saaneet. Kiersin elokuvan kanssa neljä viikkoa ympäri Suomea ja sain valtavasti palautetta elokuvasta. Jokaisen näytöksen jälkeen minulta kysyttiin seuraavan luontoelokuvamme aihetta ja kannustettiin täydentämään tämä Suomen luonnosta ja mytologiasta kertova elokuva-sarja trilogiaksi. Järven tarinan menestys rohkaisee jatkamaan, MRP: Tämä elokuva on, jos mahdollista, vieläkin haastavampi toteuttaa kuin kaksi aikaisempaa elokuvaamme, Metsän tarina ja Järven tarina.

Lapin luonnosta ei ole aikaisemmin tehty kotimaista elokuvateatterielokuvaa ja yksi haasteista tulee olemaan nykyaikaisen elokuvan vaatiman suuren kalustomäärän raahaaminen tiettömien taipaleiden taakse. Toisaalta iloitsen siitä, että voimme luottaa lunta riittävän tämän elokuvan kuvauksissa! Elokuvan tekijät ja aikataulu varmistuvat valmistelujakson aikana tämän vuoden loppuun mennessä.

Tavoitteena on saada elokuva valmiiksi viimeistään vuoden alkuun. Suomalaisen kulttuurin ja muinaisten uskontojen tarinat heräävät henkiin, kun pinnan alla oleva maailma avataan katsojille ensi kertaa tässä laajuudessa. Järven tarinassa kaikki kerrotaan veden kautta; selityksensä saavat niin maailman synty kuin veden äärellä ja alla elävät eläimet, kasvit ja hyönteiset. Vuodenajat vaihtuvat tarinoiden myötä, yli kuusi tuhatta vuotta järvien historiaa kerrotaan vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta.

Järven tarina -luontodokumenttielokuvan levittää Oy Nordisk Film Ab. Juho Kuosmasen ohjaama Hymyilevä mies saa maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla merkittävässä kilpasarjassa. Juho Kuosmasen ohjaama Hymyilevä mies saa maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla toukokuussa. Elokuva esitetään arvostetussa Un Certain Regard -kilpasarjassa osana Sarjaa pidetään festivaalin toiseksi tärkeimpänä esityssarjana heti pääkilpasarjan jälkeen. Festivaali järjestetään tänä vuonna Hymyilevä mies on tositapahtumien innoittama elokuva Olli Mäestä, joka otteli ensimmäisenä suomalaisena nyrkkeilyn maailmanmestaruudesta Helsingin Olympiastadionilla vuonna Hän hävisi ottelun tyrmäyksellä toisessa erässä täyden olympiastadionin edessä.

Mäen mukaan se oli kuitenkin hänen elämänsä onnellisin päivä. Hymyilevä mies on Kuosmasen ensimmäinen pitkän elokuvan ohjaustyö. Myös Kuosmasen aiempia elokuvia on nähty Cannesin virallisessa ohjelmistossa. Taulukauppiaat voitti pääpalkinnon festivaalin Cinéfondation-esityssarjassa vuonna , ja kaksi vuotta aiemmin lyhytelokuva Kestomerkitsijät tuli samassa esityssarjassa kisan kolmanneksi.

Kuosmanen on Un Certain Regard -sarjaan pääsystä mieluissaan:. Nyt elokuvan valmistuttua olo on helpottunut, vaikka toki maailman merkittävimmän elokuvafestivaalin kilpasarjaan pääsy luo taas uudenlaisia odotuksia. Elokuvan kansainvälistä myyntiä hoitaa Les Films du Losange, joka on yksi eurooppalaisten taide-elokuvien maineikkaimpia tuotanto- ja myyntiyhtiöitä. Éric Rohmerin ja Barbet Schroederin vuonna perustama yhtiö edustaa Kuosmasen elokuvan lisäksi muun muassa Cannesissakin palkitun Michael Haneken sekä Lars von Trierin ja Olivier Assayasin elokuvia.

Hymyilevä mies tulee valtakunnalliseen elokuvateatterilevitykseen Suomessa B-Plan Distributionin toimesta 2. Teatterilevitystä edeltää Suomen virallinen ensiesitys Kokkolassa Suomen lisäksi Hymyilevä mies tulee elokuvateatterilevitykseen myös ainakin Saksassa, Ranskassa ja Tanskassa. Elokuva on saanut tähän mennessä katsojaa. Solar Films -elokuva tuli ensi-iltaan Elokuvan on tuottanut Nina Laurio. Elokuvan levittäjä Katarina Nyman Nordisk Filmiltä on harvinaisesta katsojamäärästä iloinen: Maagisen katsojan saavuttaminen on esikoisohjaukselle poikkeuksellisen hieno saavutus.

Elokuvan tuottaja Nina Laurio on menestyksestä erittäin iloinen ja sanoo: Alkuperäisteos, jolla ei ole aikaisempaa tunnettua ilmiötä taustallaan, on aina haastavassa tilanteessa elokuvateattereissa. Uskon, että Äkkilähdön suosioon on vahvasti vaikuttanut "word of mouth" eli katsojien suositukset omille ystävilleen. Ilahduttavaa on myös se, että Äkkilähtö kiinnostaa hyvin eri ikäisiä katsojia nuorisosta reilusti yli viisikymppisiin.

Halusimme tehdä hyvän mielen elokuvan, jossa huumoriin yhdistyy myös koskettavuutta ja ajattelemisen aihetta. On hienoa, että katsojaluvun ja yleisöpalautteen perusteella olemme siinä onnistuneet.

Todellinen koko kansan elokuva ja vahvan naiskaartin tekemänä! Ja käsikirjoitus ja tuotantokin on naisten; Tiinan ja tuottaja Ninan yhteistyö. Katso täältä kohtauspätkä elokuvasta. Linkin voi jakaa eri medioissa. Jättimäisen suositun, Taneli Mustosen Luokkakokous-elokuvan jatko-osan kuvaukset käynnistyvät Hämeenlinnan Vanajanlinnassa huhtikuussa. Luokkakokous 2 — Polttarit -niminen elokuva tulee ensi-iltaan pikavauhtia jo tämän vuoden lopulla.

Elokuvan ohjaa itseoikeutetusti Taneli Mustonen. Elokuva on Solar Films -tuotantoa ja sen tuottaa Jesse Fryckman. Luokkakokous 2 — Polttarit -elokuvan kuvaukset alkavat Elokuvaa kuvataan Hämeenlinnassa, Vanajanlinnassa ja Helsingissä huhti-, touko- ja kesäkuussa.

Elokuvan avustajahaku on käynnistynyt juuri. Siihen haetaan paraikaa paljon kaikenikäisiä avustajia. Lisätietoja ja ohjeet saat täältä: Luokkakokous oli Suomen viime vuoden katsotuin kotimainen elokuva, joka sai yli katsojaa elokuvateattereissa. Se on myös toiseksi katsotuin kotimainen elokuva Suomessa 25 viime vuoden aikana. Luokkakokous palkittiin Yleisö-Jussilla viime viikonloppuna, mistä Taneli Mustonen iloitsee ja kiittää kaikkia katsojia. Vaikka tämän kolmikon kanssa ei koskaan voi ihan tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu, sen voi jo luvata, että tulossa on jälleen ikimuistoinen seikkailu.

Elokuvan tuottaja Jesse Fryckman toteaa puolestaan: Luokkakokous 2 — Polttarit perustuu vapaasti soveltaen tanskalaisen Klassefesten-elokuvan jatko-osaan, jossa on mukana omaleimainen Suomi-lisä.

Nykyaikaisen tilastoinnin kolme katsotuinta dokumenttielokuvaa ovat kaikki kotimaista tuotantoa. Järven tarina luontodokumenttielokuvaa esitetään nyt kahdeksannella esitysviikollaan 67 valkokankaalla ja se on edelleen laajalti katsojien saatavilla.

Elokuvan katsojasaldo seitsemän viikon ja kolmen esityspäivän jälkeen, mukaanlukien ennakkonäytännöt, on yhteensä katsojaa. Järven tarinan menestys rohkaisee jatkamaan: Making Movies Nordisk Film Tiedote 3.

Nimekkäiden suomalaisnäyttelijöiden rinnalle mukaan on saatu Montrealin elokuvajuhlilla parhaan naispääosan palkinnon voittanut Malin Buska sekä kansainvälisesti tunnetut ruotsalaisnäyttelijät  Michael Nyqvist ja Pernilla August. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjaa rovaniemeläinen, lyhytelokuvistaan palkittu Jussi Hiltunen. Lasse Kuntonen Virtanen on pienen pohjoisen rajaseutukylän eläkkeelle jäävä poliisi, jolla on kaksi aikuista poikaa, Jaakko Holma ja Erkki Neuvonen.

Kun Jaakko vapautuu vankilasta istuttuaan tuomion väkivaltaisen isäpuolensa taposta, saa hän selville biologisen isänsä henkilöllisyyden. Jaakko alkaa raivoissaan selvittää miksi Lasse hylkäsi hänet jo lapsena, mutta tunnusti toisen poikansa Erkin. Menneisyyden virheet ja vaikenemisen perinne ajavat Lassen ja hänen poikansa huimalla vauhdilla syvenevään väkivallan kierteeseen ja pian Lasse joutuu mahdottoman tehtävän eteen; hän yrittää estää katkeroituneita poikiaan tappamasta toisiaan ja pitää samalla ruotsalaisten palkkaamat ammattitappajat kaukana Jaakosta.

Isän ja poikien viimeinen välienselvittely huipentuu Lapin jäätävässä erämaassa: Elokuva kuvataan tulevana kesänä ja se saa ensi-iltansa vuonna Uuden elokuvan ohjaa Tiina Lymi. Elokuvan kolmannessa osassa Janne Jussi Vatanen on eksynyt elämänsä keskipäivän pimeään metsään ja lähtee etsimään itseään Lappiin. Tajusin, että vaellushan sopisi täydellisesti Napis-konseptiin. Vaelluselokuvissa ollaan aina etsimässä itseä. Ja eipä aikaakaan kun asiat alkavat mennä taas katastrofaalisen pieleen. Samaan aikaan työelämään palannut Inari Pamela Tola saa mahdollisuuden edetä urallaan, jos pystyy todistamaan olevansa johtaja-ainesta.

Inarin kauhuksi mukaan tunkee uusi yhteistyökumppani Pikku-Mikko Kari Ketonen — eikä suolla mikään mene kuten piti. Teppo Airaksisen ohjaama Napapiirin sankarit 2 sai ensi-iltansa syksyllä ja on edelleen elokuvateattereissa. Tähän mennessä elokuva on jo kerännyt yli katsojaa.

Elokuva on ehdolla parhaasta miespää- ja sivuosasta Jussi-gaalassa, joka televisioidaan Yle Teemalla Napapiirin sankarit 2 -elokuvan digitaalinen kopio on myynnissä iTunes ja GooglePlay-palveluissa Elokuva on vuokrattavissa tallenteena ja digitaalisesti 2.

Dome Karukosken ohjaama ensimmäinen Napapiirin sankarit oli vuoden katsotuin elokuva yli katsojalla. Lisäksi elokuva palkittiin Jussi-gaalassa paitsi yleisö-Jussilla, myös parhaana elokuvana, parhaasta ohjauksesta sekä parhaasta käsikirjoituksesta.

Tiina Lymin esikoiselokuva Äkkilähtö saa ensi-iltansa elokuvateattereissa Havaitut ongelmat ovat haitanneet hankkeen etenemistä ja lisänneet tuleviin vaiheisiin kohdistuvia aikataulupaineita. Tutkintaryhmä toteaa raportissaan, että suurimmat ongelmat liittyvät projektin hallintaan erityisesti rakentamistöiden osalta, eivät ydinturvallisuuteen. Säteilyturvakeskus hyväksyi Teollisuuden Voiman ja uuden ydinvoimalaitoksen toteutuksesta vastaavan konsortion tekemän suunnitelman, jolla kehitetään Olkiluoto 3 -hankkeen turvallisuusvaatimusten hallintaa.

Säteilyturvakeskus haluaa kuitenkin vielä varmistua suunnitelman toteuttamisesta. Turvallisuusvaatimusten hallinta Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitoksen rakentamisessa pdf. Säteilyturvakeskuksen tekemissä tarkastuksissa oli erityisesti vuoden aikana todettu useita samantapaisina toistuneita puutteita Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitoksen varavoimadieselgeneraattoreiden hankintaan liittyvässä laadunhallinnassa. Tästä syystä STUKin pääjohtaja käynnisti Olkiluoto 3 - varavoimadieselgeneraattoreiden EDG ja niiden apujärjestelmien ja laitteiden hankintaan kohdistuva tutkinta pdf.

Tällä lomakkeella voit lähettää tätä sivua koskevaa palautetta Stuk. Mikäli haluat vastauksen, muistathan antaa sähköpostiosoitteesi. Käytämme evästeitä tarjotaksemme mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Denna sida hittas inte på språket svenska Gå till den svenskspråkiga första sidan.

Aiheet Avaa tai sulje alavalikko.

Elokuvan pääosia, lottovoittajapariskuntaa, esittävät Antti Luusuaniemi ja Elsa Saisio. Elokuvan ohjaa Lenka Hellstedt, joka on ohjannut kokoillan elokuvat Minä ja Morrison sekä Maata meren alla. Ensi-iltaan Kaikki oikein tulee alkuvuonna Solar Filmsin tuottaman elokuvan kuvaukset jatkuvat pääkaupunkiseudulla kesäkuun loppuun saakka. Elokuvaa kuvataan lisäksi Thaimaassa elokuussa.

Elokuvan tuottaja Markus Selin hehkuttaa elokuvaa seuraavasti: Parhaan ohjauksen palkinnon vastaanottanut Chazelle on historian nuorin Oscarin voittanut ohjaaja.

Myös Emma Stone palkittiin parhaan naisnäyttelijän palkinnolla roolisuorituksestaan. La La Land on ohjaaja-käsikirjoittaja Oscar®-ehdokas Damien Chazellen rakkaudenosoitus enkelten kaupungille ja vanhan ajan Hollywood-musikaaleille. He ponnistelevat unelmiensa eteen kaupungissa, joka tunnetusti tuhoaa toiveet ja särkee sydämet.

Nykyhetken Los Angelesin päivittäisestä elämästä kertova alkuperäismusikaali tutustuttaa unelmien tavoittelun iloihin ja suruihin. Academy Awards, eli Oscar-gaala, on vuosittainen elokuva-alan palkintogaala. Kyseessä on vanhin viihde-alan palkintoseremonia: Palkintojen jakajana toimii Academy of Motion Picture Arts and Sciences eli Yhdysvaltain elokuva-akatemia, jolla on noin jäsentä.

Nimitys Oscar tulee miestä esittävästä kultaisesta patsaasta, jonka voittajat saavat. Juontajana toimi talk show -juontaja Jimmy Kimmel. La La Land sai 8. Se keräsi myös uskomattomat 14 Oscar-ehdokkuutta, sivuten ennätystä suurimmasta määrästä ehdokkuuksia. Elokuvasta on aiemmin julkaistu yksi teaser-traileri. Nyt julkaistaan toinen teaser-traileri sekä ensimmäiset lehdistökuvat elokuvan pääroolihahmoista. Elokuva on jatko-osa Napapiirin sankarit- ja Napapiirin sankarit 2 -kassamagneeteille.

Kolmannen osan on ohjannut Tiina Lymi ja aiempien osien tapaan käsikirjoittanut Pekko Pesonen. Legendaarinen Pikku-Mikko on myös mukana, kotimaisen komedian kuninkaan Kari Ketosen tulkitsemana. Aiemmin Napapiirin sankarit ovat metsästäneet niin digiboxia kuin pikkulastakin. Tällä kertaa Janne etsii itseään.

Mukaan vaellusretkelle Lappiin tunkee muutama muukin sankari, eikä katastrofi ole taaskaan kaukana. Samaan aikaan toisaalla Inari pyrkii etenemään urallaan työporukkansa suopotkupallokisoissa. Paikalla palloilee myös uusi yhteistyökumppani Pikku-Mikko, ja Inarin suunnitelmat uppoavat suohon.

Haaveiden luontoretriitistä ollaan kuitenkin kaukana, kun vaellukselle tunkee mukaan muutama muukin sankari. Eipä aikaakaan kun asiat alkavat taas mennä katastrofaalisen pieleen. Inari Pamela Tola on takaisin työelämässä ja saa mahdollisuuden edetä urallaan, mikäli pystyy todistamaan olevansa johtaja-ainesta. Inari keksii ilmoittaa koko työporukan suopotkupallokisoihin. Hänen kauhukseen mukaan tunkee uusi yhteistyökumppani Pikku-Mikko Kari Ketonen — eikä suolla mene mikään kuten piti.

Elokuva on ollut levityksessä vasta yhdeksän päivää ja kaikkiaan sillä on koossa katsojaa. Aiemmat Onneli ja Anneli ja Onnelin ja Annelin talvi -elokuvat ovat keränneet elokuvateattereissa yli katsojaa. Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen -elokuva on mitä ilmeisimmin tuonut paljon iloa elokuvakävijöille. Synopsis Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen -elokuva perustuu Marjatta Kurenniemen rakastettuun lastenkirjaan Onneli, Anneli ja orpolapset.

Elokuvassa Onnelin ja Annelin talon lähelle avataan uusi lastenkoti ja sieltä karkaa poika nimeltä Pekki. Pekki päätyy asumaan Onnelin ja Annelin rantamajaan ja kertoo tytöille, kuinka ankeaa elämä lastenkodissa on johtajatar Minna Pinnan tiukassa komennossa. Onneli, Anneli ja Pekki perustavat Rosvoliiton ja ryhtyvät toimiin, jotta lastenkodista tulisi taas iloinen paikka.

Seikkailujen päätteeksi maagisten ihmeiden taustalla on taasen Tingelstiinan ja Tangelstiinan lisäksi salaperäinen Rouva Ruusupuu.

Elokuva sivuaa ennätystä suurimmasta määrästä Oscar-ehdokkuuksia — aiemmin 14 ehdokkuuteen ovat yltäneet Kaikki Eevasta ja Titanic Parhaan laulun kategoriassa La La Land sai peräti kaksi ehdokkuutta. Nordisk Filmin elokuvat saivat yhteensä 19 ehdokkuutta, muun muassa 2 ehdokkuutta ulkomaisen elokuvan kategoriassa Land of Mine; Mies, joka rakasti järjestystä Ehdokkuudet julkistettiin tänään ja julkistajina toimivat muun muassa Yhdysvaltain elokuva-akatemian puheenjohtaja Cheryl Boone Isaacs, ohjaaja Jason Reitman, kuvaaja Emmanuel Lubezki sekä näyttelijät Brie Larson, Jennifer Hudson ja Ken Watanabe.

La La Land on Oscar-gaalassa ehdolla seuraavissa kategorioissa: Oscar-®ehdokas Damien Chazellen Whiplash käsikirjoittama ja ohjaama La La Land on rakkaudenosoitus enkelten kaupungille ja Hollywood-musikaaleille. La La Land -elokuvan Suomen ensi-ilta oli Juontajana toimii talk show -juontaja Jimmy Kimmel.

Golden Globe -gaala järjestettiin Beverly Hilton -hotellissa. La La Land -elokuvalla on nyt eniten voittoja koko Golden Globesin historian aikana. Golden Globe, "Kultainen maapallo", on vuosittain jaettava elokuva- ja televisioalan palkinto. Äänioikeutettuja yhdistyksen jäseniä on n. Palkinnot jaetaan tammikuussa ja niitä pidetään yleensä hyvinä suunnannäyttäjinä myöhemmin järjestettävää Oscar-gaalaa ajatellen. Zaida Bergrothin Hyvä poika, , Skavabölen pojat, ohjaaman ja yhdessä Jan Forsströmin kanssa käsikirjoittaman elokuvan ensimmäinen traileri julkaistaan nyt.

Löydät elokuvan synopsiksen sekä latauslinkit julkaisuvapaaseen traileriin tämän tiedotteen lisätiedoista. Teatterista, televisiosta ja valkokankaalta kaikkien tuntema, palkittu ja suosittu Krista Kosonen näyttelee vaaleaa show-tanssijaa Angelaa, jonka elämä kimaltelee klubien ja yökerhojen lavoilla.

Toista pääosaa, vasta aikuistumassa olevaa Angelan arkaa pikkusiskoa Annaa, esittää Sonja Kuittinen, joka on entuudestaan tuttu muun muassa teatterilavoilta, Tripla-televisiosarjasta ja SOFA -rap duosta. Miamissa Kosonen nähdään toisenlaisena kuin koskaan aiemmin, ja Kuittinen näyttelee ensimmäisen roolinsa pitkässä elokuvassa. Tarina pohjautuu ohjaaja Zaida Bergrothin alkuperäisideaan.

Bergroth kertoo tanssishown maailmasta toisenlaista tarinaa, kuin mitä suomalaiset ovat lööpeistä lukeneet. Miami saa ensi-iltansa syksyllä Valovoimaisen Angelan elämä kimaltelee klubien ja yökerhojen lavoilla. Aikuisuuden kynnyksellä arkaileva Anna etsii vielä paikkaansa maailmassa. Anna ei voi vastustaa kiehtovaa isosiskoaan, vaan glitter, glamour ja isosiskon karisma vetävät häntä puoleensa.

Angela houkuttelee Annan mukaansa tanssikiertueelle hämärille lavoille ja neonvaloissa kylpeviin klubeihin. Vimmaisen ja säteilevän Angelan kanssa on hauskaa — mutta Anna ei tiedä, että Angela on suurissa vaikeuksissa. Matkan on tarkoitus hyvittää menneet vuodet ja tuoda sisarukset viimein yhteen. Angelan menneisyys ei kuitenkaan päästä otteestaan, vaan yhteinen kiertue muuttuu pakomatkaksi ja selviytymistaisteluksi.

Sisarusten selviytymistarinaan kietoutuvan rikosdraaman Miamin ohjaaja on Zaida Bergroth. Sen ovat käsikirjoittaneet Bergroth ja Jan Forsström. Krista Kosonen ja Sonja Kuittinen Ohjaus: Jan Forsström ja Zaida Bergroth Kuvaus: Elokuvan on nähnyt tähän päivään mennessä jo huimat Antti Holman, Riku Niemisen ja Eedit Patrakan tähdittämä elokuva on noussut kertaheitolla kaikkien aikojen suosituimpien kotimaisten perhe-elokuvien joukkoon.

Tavoitteemme oli tehdä elokuva, jonka parissa myös lasten vanhemmat viihtyvät. Elokuva saa kansainvälisen ensi-iltansa perjantaina Chicagon lastenelokuvafestivaaleilla, jonka viralliseen ohjelmistoon se on valittu. Tatu ja Patu seikkailevat Aino Havukaisen ja Sami Toivosen yhdessä kirjoittaman ja kuvittaman lastenkirjasarjan päähenkilöinä yhteensä 17 kirjan sivuilla. Kirjoja on myyty yli miljoona kappaletta ja hahmojen pohjalta on tehty nyt ensimmäistä kertaa elokuva.

Elokuvan pääosissa vauhdikkaina Outolan poikina Tatuna ja Patuna nähdään maamme eturivin komediatähtiin kuuluva kaksikko — Antti Holma ja Riku Nieminen. Näiden 9-vuotiaan ystävän Veeran roolin tekee huikea nuori näyttelijälupaus Eedit Patrakka. Elokuvan on ohjannut Rike Jokela ja käsikirjoittanut Aino Havukainen. Kyseessä on paras kotimaisen perhe-elokuvan viiden päivän avaustulos, ja elokuva nousee näin kertaheitolla kaikkien aikojen suosituimpien kotimaisten perhe-elokuvien joukkoon.

Elokuvan näki keskiviikon ja torstain aikana yhteensä Viiden päivän avaustulos on näin ollen Yleisömenestyksen lisäksi elokuva on noussut myös todelliseksi arvostelumenestykseksi. Elokuva saa kansainvälisen ensi-iltansa 6. CICFF on yksi maailman merkittävimmistä lastenelokuvafestivaaleista, jonka ohjelmistoon pyrkii vuosittain tuhansia elokuvia.

Chicagon lastenelokuvafestivaali järjestetään Chicagossa Suomen ensi-iltansa elokuva saa huomenna keskiviikkona Elokuvan Suomen ensi-ilta oli 2. Hymyilevä mies voitti tänä vuonna Cannesin elokuvajuhlilla arvostetun Un Certain Regard -palkinnon.

Elokuva on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkintoon. Suomen Filmikamarin johdolla muodostettu elokuva-alan ammattilaisista koostuva Suomen Oscar-raati perusteli valintaansa luonnehtimalla Hymyilevää miestä tyylipuhtaaksi elokuvaksi, jonka tositapahtumiin perustuva paikallinen tarina nousee taitavien elokuvantekijöiden käsissä universaalille tasolle.

Koskettava ja eheä elokuva sisältää myös huumoria. Elokuva on persoonallinen ja kertoo tekijöittensä näkemyksellisestä suhteesta elokuvaan sekä korkeasta ammattiaidosta. Valintaraadin jäseninä olivat käsikirjoittaja Vilja Autiokyrö, tuottaja Jarkko Hentula, kuvaaja Tahvo Hirvonen, ohjaaja ja käsikirjoittaja Sakari Kirjavainen, säveltäjä Pessi Levanto sekä kansainvälisten projektien ja promootion päällikkö Kati Nuora.

Oscar-palkinnon virallisista valintakriteereistä vastaa Academy of Motion Picture Arts and Sciences AMPAS , joka pyytää vuosittain kaikkia elokuvia tuottavia maita nimeämään yhden ehdokkaan parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-kilpailuun.

Kategoriassa otetaan tänä vuonna huomioon elokuvat, jotka ovat saaneet elokuvateatteriensi-iltansa 1. Lopulliset Oscar-ehdokkuudet julkistetaan Ensimmäistä kertaa kotimaiseen elokuvaan liitetään jo elokuvateatterilevitysvaiheessa tekstitys huonokuuloisille ja viittomakielisille kuuroille.

Juho Kuosmasen ohjaama ja 2. He ovat jo nyt elokuvien aktiivisia kuluttajia, mutta elokuvateatterissa valinta usein kohdistuu kansainvälisen elokuvaan kotimaisen sijaan, koska niissä olevan suomenkielisen tekstityksen avulla elokuvaa on helpompi seurata. Hymyilevä mies -elokuvaan tehdään myös kuvailutulkkaus näkövammaisille, joka on käytössä kaikissa elokuvan kaupallisissa näytöksissä MovieReading-sovelluksen kautta.

Hymyilevä mies -elokuvan tekstitys kuulovammaisille ja kuvailutulkkaus jo teatterilevitysvaiheessa on palvelu, joka tuo taiteenlajin kokonaan uuden yleisön ulottuville. Kuulovammaisia ja viittomakielisiä kuuroja on Suomessa ja näkövammaisia lähes 60 Tekstitys ja kuvailutulkkaus palvelevat myös muita kohderyhmiä kuten lapset, maahanmuuttajat, kehitysvammaiset ja ikäihmiset. Bio Rex -elokuvateatteriketjun toimitusjohtaja Aku Jaakkola pitää hanketta kiinnostavana, sillä se mahdollistaa uusien yleisöjen tavoittamisen kotimaiselle elokuvalle myös Bio Rexin teattereissa.

Huonokuuloisten tekstityksillä varustettuja näytöksiä tullaan näkemään ainakin Bio Rexin Hämeenlinnan, Rovaniemen, Seinäjoen, Kajaanin ja Tornion elokuvateattereissa. Tähän asti huonokuuloisten tekstitys on ollut saatavilla osaan kotimaisia elokuvia vain tallennelevitysvaiheessa. Kuvailutulkattuja elokuviakin on Suomessa toistaiseksi vain neljä, ja niistäkin kaksi vasta tallennelevitysvaiheessa: Muissa Pohjoismaissa kuvailutulkkaus on jo arkipäivää; Ruotsissa kuvailutulkattuja uutuuselokuvia on ohjelmistossa aina useita ja DVD-tallenteita löytyy lähes Myös Ruotsin suurimmat elokuvateatteriketjut SF Bio ja Svenska Bio esittävät ruotsalaiset elokuvat ruotsiksi tekstitettyinä.

Tekstitys on tarjolla kaikille elokuvateattereille Suomessa, ja elokuvateatterit voivat itse päättää missä näytöksissä tekstitystä käyttävät.

Yleisön kannattaa tiedustella tekstityksestä paikalliselta elokuvateatterilta elokuvan tullessa ohjelmistoon. Huonokuuloisten tekstitys tulee olemaan mukana myös elokuvan DVD: Tekstitys liitetään elokuvan esityskopioon erillisenä tiedostona ja elokuvateatteri voi valita missä elokuvan esityksissä se sitä käyttää. Kuvailutulkkauksessa kerrotaan juonen kannalta oleellinen siitä, mitä valkokankaalla näkyy.

Kerrontaa kuunnellaan puheäänitteenä omilla kuulokkeilla älypuhelimesta tai tabletista. Hän hävisi ottelun tyrmäyksellä täyden olympiastadionin edessä. Mäen mukaan se oli hänen elämänsä onnellisin päivä.

Tositapahtumien innoittama elokuva epäonnistumisen taidosta ja onnen tavoittelemisesta voitti toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilla arvostetun Un Certain Regard -sarjan pääpalkinnon. Elokuvan Suomen ensi-ilta on 2.

Yleisö voi nähdä Hymyilevän miehen jo Espoo Cinén elokuvafestivaaleilla ke Ensi-ilta elokuvalla on 2. Napapiirin sankarit 3 -elokuvan kuvaukset käynnistyvät torstaina Elokuvan kolmannessa osassa Janne Jussi Vatanen lähtee etsimään itseään vaellusretkelle. Haaveiden luontoretriitistä ollaan kuitenkin kaukana, kun mukaan tunkee Räihänen Timo Lavikainen sekä Kämäräinen Santtu Karvonen. Samaan aikaan Jannen puoliso Inari Pamela Tola saa mahdollisuuden palata työelämään, jos pystyy todistamaan olevansa johtaja-ainesta.

Inari osallistuu suopotkupallokisoihin, jonne änkeää mukaan Inarin kauhuksi myös Pikku-Mikko Kari Ketonen. Elokuvassa seikkailee tuttujen napapiirin sankareiden lisäksi liuta uusia tähtiä. Uudet näyttelijät näkyvät elokuvan Facebook-sivulle ladatussa Facebook-lähetyksessä. Videolla näkyvien tähtien lisäksi uudessa elokuvassa näyttelevät myös Jarkko Niemi ja Heidi Lindén. Elokuvan levittää ja markkinoi Nordisk Film ja sen televisio-oikeudet on hankkinut Nelonen Media.

Hänet tunnetaan myös yhtenä Putous-viihdeohjelman luojista. Volanen on näytellyt mm. Syke- sekä Kynsin hampain -sarjoissa. Mäkelä on näytellyt viimeisimpänä YleLeaks- ja Ihon alla —sarjoissa. Hela tunnetaan erityisesti sketsisarjasta Kätevä Emäntä sekä pitkistä elokuvista Tyttö sinä olet tähti ja Kummeli V.

Television puolella hänen viimeisimpiä roolejaan on Koukussa-sarja, jossa hän voitti roolistaan parhaan miesnäyttelijän Kultaisen Venlan. Elokuvaroolien lisäksi Kinnunen tunnetaan mm.

Hänen tunnetuimpia roolejaan ovat pääosat elokuvissa Hymypoika ja Ja saapuu oikea yö. Niemi on näytellyt mm. Lindén on näytellyt mm. Saavutus  on kaikkien aikojen paras animaatioelokuvien avaustulos. Edellistä  ennätystä piti hallussaan Shrek kolmas   ,6 miljoonan dollarin tuloksella.

Kun Dori yhtäkkiä muistaa, että sillä on perhe, joka saattaa kaivata sitä, kolmikko lähtee yhdessä huikealle seikkailulle valtameren halki etsimään Dorin vanhempia Kalifornian arvostetusta merieläinpuistosta, joka toimii eläinten hoitopaikkana ja akvaariona.

Puiston sokkeloissa seikkaillessaan Dori ja hänen ystävänsä huomaavat, miten taianomaisia asioita voi yllättäen löytää omista puutteistaan, ystävistään ja perheestään. Kuvamateriaali ja muu lehdistömateriaali sekä tiedot suomenkielisistä ääninäyttelijöistä osoitteessa: Elokuvan kohtauksia ovat nyt nähtävissä ensimmäisessä julkaistussa trailerissa. Hiltunen on lyhytelokuvillaan todistanut kuuluvansa Pohjoismaiden lahjakkaimpiin uusiin ohjaajiin.

Eläkkeelle jäävä poliisi, Lasse Ville Virtanen kuulee, että paikallinen rikollinen, Jaakko Antti Holma on vapautunut vankilasta ja ajautumassa törmäyskurssille Lassen pojan, Erkin Mikko Neuvonen kanssa.

Yrittäessään estää kahta nuorta miestä vahingoittamasta toisiaan, Lasse putoaa kahden tehtävän väliin. Hän haluaa suojella poikia toisiltaan ja pitää huolen, etteivät ruotsalaisten palkkaamat ammattitappajat pääse Jaakon kimppuun.

Kaiken tämän keskellä hän joutuu kohtamaan oman menneisyytensä ja sen salaisuudet. Lopullinen välienselvittely käydään Lapin armottomassa erämaassa. Armoton maa lyhytelokuvillaan Hiljainen viikko, Perintö, Talvisydän mainetta niittäneen nuoren rovaniemeläisen ohjaajan Jussi Hiltusen esikoispitkä elokuva.

Hiltunen on käsikirjoittanut ja ohjaa elokuvan. Elokuvan on kuvannut kaksinkertainen Jussi-voittaja Tuomo Hutri. Armoton Maa saa ensi-iltansa elokuvateattereissa keväällä Järven tarina luontodokumenttielokuva on ollut teattereissa 14 viikkoa, nyt 39 valkokankaalla ja se on edelleen laajalti katsojien saatavilla, Järven tarina on niidenkin joukossa aivan omaa luokkaansa, sillä ero tallenneajan tilastokakkoseen eli Selänne-dokumenttiin on jo Ja miten tärkeää on tuntea kansamme vanhoja uskomuksia ja myyttejä, omat juuremme.

Kiitän katsojia omasta ja kaikkien tekijöiden puolesta myös siitä kannustuksesta, jota olemme saaneet. Kiersin elokuvan kanssa neljä viikkoa ympäri Suomea ja sain valtavasti palautetta elokuvasta. Jokaisen näytöksen jälkeen minulta kysyttiin seuraavan luontoelokuvamme aihetta ja kannustettiin täydentämään tämä Suomen luonnosta ja mytologiasta kertova elokuva-sarja trilogiaksi. Järven tarinan menestys rohkaisee jatkamaan, MRP: Tämä elokuva on, jos mahdollista, vieläkin haastavampi toteuttaa kuin kaksi aikaisempaa elokuvaamme, Metsän tarina ja Järven tarina.

Lapin luonnosta ei ole aikaisemmin tehty kotimaista elokuvateatterielokuvaa ja yksi haasteista tulee olemaan nykyaikaisen elokuvan vaatiman suuren kalustomäärän raahaaminen tiettömien taipaleiden taakse. Toisaalta iloitsen siitä, että voimme luottaa lunta riittävän tämän elokuvan kuvauksissa!

Elokuvan tekijät ja aikataulu varmistuvat valmistelujakson aikana tämän vuoden loppuun mennessä. Tavoitteena on saada elokuva valmiiksi viimeistään vuoden alkuun.

Suomalaisen kulttuurin ja muinaisten uskontojen tarinat heräävät henkiin, kun pinnan alla oleva maailma avataan katsojille ensi kertaa tässä laajuudessa. Järven tarinassa kaikki kerrotaan veden kautta; selityksensä saavat niin maailman synty kuin veden äärellä ja alla elävät eläimet, kasvit ja hyönteiset.

Vuodenajat vaihtuvat tarinoiden myötä, yli kuusi tuhatta vuotta järvien historiaa kerrotaan vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta. Järven tarina -luontodokumenttielokuvan levittää Oy Nordisk Film Ab. Juho Kuosmasen ohjaama Hymyilevä mies saa maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla merkittävässä kilpasarjassa.

Juho Kuosmasen ohjaama Hymyilevä mies saa maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla toukokuussa. Elokuva esitetään arvostetussa Un Certain Regard -kilpasarjassa osana Sarjaa pidetään festivaalin toiseksi tärkeimpänä esityssarjana heti pääkilpasarjan jälkeen. Festivaali järjestetään tänä vuonna Hymyilevä mies on tositapahtumien innoittama elokuva Olli Mäestä, joka otteli ensimmäisenä suomalaisena nyrkkeilyn maailmanmestaruudesta Helsingin Olympiastadionilla vuonna Hän hävisi ottelun tyrmäyksellä toisessa erässä täyden olympiastadionin edessä.

Mäen mukaan se oli kuitenkin hänen elämänsä onnellisin päivä. Hymyilevä mies on Kuosmasen ensimmäinen pitkän elokuvan ohjaustyö.

Myös Kuosmasen aiempia elokuvia on nähty Cannesin virallisessa ohjelmistossa. Taulukauppiaat voitti pääpalkinnon festivaalin Cinéfondation-esityssarjassa vuonna , ja kaksi vuotta aiemmin lyhytelokuva Kestomerkitsijät tuli samassa esityssarjassa kisan kolmanneksi.

Kuosmanen on Un Certain Regard -sarjaan pääsystä mieluissaan:. Nyt elokuvan valmistuttua olo on helpottunut, vaikka toki maailman merkittävimmän elokuvafestivaalin kilpasarjaan pääsy luo taas uudenlaisia odotuksia. Elokuvan kansainvälistä myyntiä hoitaa Les Films du Losange, joka on yksi eurooppalaisten taide-elokuvien maineikkaimpia tuotanto- ja myyntiyhtiöitä. Éric Rohmerin ja Barbet Schroederin vuonna perustama yhtiö edustaa Kuosmasen elokuvan lisäksi muun muassa Cannesissakin palkitun Michael Haneken sekä Lars von Trierin ja Olivier Assayasin elokuvia.

Hymyilevä mies tulee valtakunnalliseen elokuvateatterilevitykseen Suomessa B-Plan Distributionin toimesta 2. Teatterilevitystä edeltää Suomen virallinen ensiesitys Kokkolassa Suomen lisäksi Hymyilevä mies tulee elokuvateatterilevitykseen myös ainakin Saksassa, Ranskassa ja Tanskassa.

Elokuva on saanut tähän mennessä katsojaa. Solar Films -elokuva tuli ensi-iltaan Elokuvan on tuottanut Nina Laurio. Elokuvan levittäjä Katarina Nyman Nordisk Filmiltä on harvinaisesta katsojamäärästä iloinen: Maagisen katsojan saavuttaminen on esikoisohjaukselle poikkeuksellisen hieno saavutus.

Elokuvan tuottaja Nina Laurio on menestyksestä erittäin iloinen ja sanoo: Alkuperäisteos, jolla ei ole aikaisempaa tunnettua ilmiötä taustallaan, on aina haastavassa tilanteessa elokuvateattereissa. Uskon, että Äkkilähdön suosioon on vahvasti vaikuttanut "word of mouth" eli katsojien suositukset omille ystävilleen. Ilahduttavaa on myös se, että Äkkilähtö kiinnostaa hyvin eri ikäisiä katsojia nuorisosta reilusti yli viisikymppisiin.

Halusimme tehdä hyvän mielen elokuvan, jossa huumoriin yhdistyy myös koskettavuutta ja ajattelemisen aihetta. On hienoa, että katsojaluvun ja yleisöpalautteen perusteella olemme siinä onnistuneet.

Todellinen koko kansan elokuva ja vahvan naiskaartin tekemänä! Ja käsikirjoitus ja tuotantokin on naisten; Tiinan ja tuottaja Ninan yhteistyö. Katso täältä kohtauspätkä elokuvasta.

Linkin voi jakaa eri medioissa. Jättimäisen suositun, Taneli Mustosen Luokkakokous-elokuvan jatko-osan kuvaukset käynnistyvät Hämeenlinnan Vanajanlinnassa huhtikuussa. Luokkakokous 2 — Polttarit -niminen elokuva tulee ensi-iltaan pikavauhtia jo tämän vuoden lopulla. Elokuvan ohjaa itseoikeutetusti Taneli Mustonen. Elokuva on Solar Films -tuotantoa ja sen tuottaa Jesse Fryckman.

Luokkakokous 2 — Polttarit -elokuvan kuvaukset alkavat Elokuvaa kuvataan Hämeenlinnassa, Vanajanlinnassa ja Helsingissä huhti-, touko- ja kesäkuussa.

Elokuvan avustajahaku on käynnistynyt juuri. Siihen haetaan paraikaa paljon kaikenikäisiä avustajia. Lisätietoja ja ohjeet saat täältä: Luokkakokous oli Suomen viime vuoden katsotuin kotimainen elokuva, joka sai yli katsojaa elokuvateattereissa. Se on myös toiseksi katsotuin kotimainen elokuva Suomessa 25 viime vuoden aikana. Luokkakokous palkittiin Yleisö-Jussilla viime viikonloppuna, mistä Taneli Mustonen iloitsee ja kiittää kaikkia katsojia.

Vaikka tämän kolmikon kanssa ei koskaan voi ihan tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu, sen voi jo luvata, että tulossa on jälleen ikimuistoinen seikkailu. Elokuvan tuottaja Jesse Fryckman toteaa puolestaan: Luokkakokous 2 — Polttarit perustuu vapaasti soveltaen tanskalaisen Klassefesten-elokuvan jatko-osaan, jossa on mukana omaleimainen Suomi-lisä. Nykyaikaisen tilastoinnin kolme katsotuinta dokumenttielokuvaa ovat kaikki kotimaista tuotantoa. Järven tarina luontodokumenttielokuvaa esitetään nyt kahdeksannella esitysviikollaan 67 valkokankaalla ja se on edelleen laajalti katsojien saatavilla.

Elokuvan katsojasaldo seitsemän viikon ja kolmen esityspäivän jälkeen, mukaanlukien ennakkonäytännöt, on yhteensä katsojaa. Järven tarinan menestys rohkaisee jatkamaan: Making Movies Nordisk Film Tiedote 3.

Nimekkäiden suomalaisnäyttelijöiden rinnalle mukaan on saatu Montrealin elokuvajuhlilla parhaan naispääosan palkinnon voittanut Malin Buska sekä kansainvälisesti tunnetut ruotsalaisnäyttelijät  Michael Nyqvist ja Pernilla August. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjaa rovaniemeläinen, lyhytelokuvistaan palkittu Jussi Hiltunen. Lasse Kuntonen Virtanen on pienen pohjoisen rajaseutukylän eläkkeelle jäävä poliisi, jolla on kaksi aikuista poikaa, Jaakko Holma ja Erkki Neuvonen.

Kun Jaakko vapautuu vankilasta istuttuaan tuomion väkivaltaisen isäpuolensa taposta, saa hän selville biologisen isänsä henkilöllisyyden. Jaakko alkaa raivoissaan selvittää miksi Lasse hylkäsi hänet jo lapsena, mutta tunnusti toisen poikansa Erkin.

Menneisyyden virheet ja vaikenemisen perinne ajavat Lassen ja hänen poikansa huimalla vauhdilla syvenevään väkivallan kierteeseen ja pian Lasse joutuu mahdottoman tehtävän eteen; hän yrittää estää katkeroituneita poikiaan tappamasta toisiaan ja pitää samalla ruotsalaisten palkkaamat ammattitappajat kaukana Jaakosta. Isän ja poikien viimeinen välienselvittely huipentuu Lapin jäätävässä erämaassa: Elokuva kuvataan tulevana kesänä ja se saa ensi-iltansa vuonna Uuden elokuvan ohjaa Tiina Lymi.

Elokuvan kolmannessa osassa Janne Jussi Vatanen on eksynyt elämänsä keskipäivän pimeään metsään ja lähtee etsimään itseään Lappiin.

Tajusin, että vaellushan sopisi täydellisesti Napis-konseptiin. Vaelluselokuvissa ollaan aina etsimässä itseä. Ja eipä aikaakaan kun asiat alkavat mennä taas katastrofaalisen pieleen.

Samaan aikaan työelämään palannut Inari Pamela Tola saa mahdollisuuden edetä urallaan, jos pystyy todistamaan olevansa johtaja-ainesta. Inarin kauhuksi mukaan tunkee uusi yhteistyökumppani Pikku-Mikko Kari Ketonen — eikä suolla mikään mene kuten piti. Teppo Airaksisen ohjaama Napapiirin sankarit 2 sai ensi-iltansa syksyllä ja on edelleen elokuvateattereissa.

Tähän mennessä elokuva on jo kerännyt yli katsojaa. Elokuva on ehdolla parhaasta miespää- ja sivuosasta Jussi-gaalassa, joka televisioidaan Yle Teemalla Napapiirin sankarit 2 -elokuvan digitaalinen kopio on myynnissä iTunes ja GooglePlay-palveluissa Elokuva on vuokrattavissa tallenteena ja digitaalisesti 2.

Dome Karukosken ohjaama ensimmäinen Napapiirin sankarit oli vuoden katsotuin elokuva yli katsojalla. Lisäksi elokuva palkittiin Jussi-gaalassa paitsi yleisö-Jussilla, myös parhaana elokuvana, parhaasta ohjauksesta sekä parhaasta käsikirjoituksesta. Tiina Lymin esikoiselokuva Äkkilähtö saa ensi-iltansa elokuvateattereissa Jarkko Hentula Tuottaja jarkko.

Se on Pohjoismaiden suurin itsenäinen tuotantoyhtiö ja erikoistunut käsikirjoitettuun tv-tuotantoon, viihde- ja draamaelokuviin sekä urheiluohjelmiin. Vilkasta elokuvavuotta hyvin kuvaten Jussi-ehdokkuudet jakautuvat todella monipuolisesti eri tyyppisille elokuville.

Peräti 14 eri elokuvaa sai Jussi-ehdokkuuksia eilisessä Filmiauran asiantuntijaraadin maraton-istunnossa. Mukana on uusia tekijöitä, kansainvälisiä läpimurtoja, sekä alan konkareita.

Vuoden elokuvista eniten ehdokkuuksia sai Häiriötekijä 9. Muut ehdokkuuksia saaneet elokuvat ovat: Tänä vuonna parhaan elokuvan ehdokkaita valittiin viisi.

Lopulliset voittajat valitsee Filmiaura ry: Jussi-voittajat julkistetaan Jussi-juhlassa, joka nähdään suorana lähetyksenä Yle Teema -kanavalla lauantaina Jussi-patsaat vuoden parhaille pitkille kotimaisille elokuville jakaa elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura ry.

Ensimmäiset Jussit jaettiin Vuonna perustettu Jussipalkinto on tiettävästi Euroopan vanhin elokuvapalkinto. Jussi-ehdokkaat nimeää asiantuntijaraati, jossa olivat tällä kertaa mukana seuraavat palkintokategorioiden edustajat: Filmiauran hallituksen jäsen Lasse Saarinen oli jäävi eikä osallistunut ehdokkaiden valintaan.

Lisätiedot Jussi-palkinnoista ja Filmiaurasta: Edellinen ennätys on vuodelta , jolloin kotimaisilla elokuvilla oli yhteensä 2 katsojaa. Kotimaiset elokuvat elävät uutta nousukautta; yli kahteen miljoonaan teatterikatsojaan yllettiin nyt jo neljännen kerran luvulla. Kotimaisten elokuvien osuus kaikista elokuvissakäynneistä tänä vuonna on noin 29 prosenttia eli Euroopan maiden kärkipäätä. Monivuotinen työ on kantanut hedelmää ja tästä on hyvä ponnistaa. Kaiken kaikkiaan elokuvateattereihin on vuoden aikana myyty noin 8,7 miljoonaa lippua eli noin 19 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Digitoinnin myötä elpynyt elokuvateatteriverkosto vetää yleisöä enenevässä määrin, seitsemän miljoonan katsojan raja ylittyi nyt jo kuudennen kerran peräkkäin, yli kahdeksaan miljoonaan katsojaan yllettiin viimeksi vuonna Myös elokuvateatterisalien määrä on lähtenyt pitkästä aikaa kasvuun; tämän vuoden aikana toimintansa aloitti kolme kokonaan uutta teatteria ja uusia lisäsaleja avattiin tai ollaan avaamassa useissa elokuvateattereissa ympäri maan.

Suomessa toimii tällä hetkellä noin elokuvateatterisalia paikkakunnalla. Elokuvateattereiden tarjoama katsomiskokemus pitää edelleen pintansa uusien jakelukanavien yleistymisestä huolimatta. Vuoden aikana esitettävien elokuvien määrä on digitoinnin myötä kasvanut lähemmäs elokuvaan vuosi; tämän vuoden aikana elokuvateattereissa avasi uutta elokuvaa, joista 36 oli kotimaisia tuotantoja.

Nykyisin elokuvateatterien jälkeiset netti- ja TV-pohjaiset katsojakokemukset kymmenkertaistavat elokuvien yhteiskunnallisen ja kulttuurisen vaikuttavuuden. Osalle elokuvista, kuten dokumenttielokuville, netti ja televisio ovatkin tärkeimmät yleisön tavoittamisen kanavat. Vuoden katsotuin elokuva on Sam Mendesin ohjaama Bond-seikkailu — Spectre katsojalla. Kotimaisista elokuvista katsotuin on Taneli Mustosen ohjaama komedia Luokkakokous, jonka näki vuoden aikana peräti katsojaa.

Luokkakokouksesta tulikin luvun toiseksi katsotuin kotimainen elokuva, edellään vain Aleksi Mäkelän ohjaus vuodelta , Pahat pojat katsojaa. Uusi kotimainen katsojaennätys ei ole kuitenkaan vain yhden elokuvan ansiota, tänä vuonna peräti kahdeksan lajityypeiltään hyvin erilaista kotimaista elokuvaa keräsi yli katsojaa.

Kaikkien kotimaisten elokuvien katsojaluvut löytyvät Suomen elokuvasäätiön nettisivuilta. Suomalaiset elokuvat menestyivät tänä vuonna hienosti myös maan rajojen ulkopuolella. Klaus Härön ohjaama Miekkailija on ehdolla Hollywood Foreign Press Associationin arvostetun Golden Globe -palkinnon saajaksi parhaan ulkomaisen elokuvan kategoriassa ja elokuva on edennyt myös Yhdysvaltojen elokuva-akatemian vieraskielisten elokuvien Oscar-palkinnon listalla niiden yhdeksän elokuvan joukkoon, josta lopulliset viisi palkintoehdokasta valitaan.

Kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla menestyivät hienosti myös mm. J-P Valkeapään He ovat paenneet ja Dome Karukosken Mielensäpahoittaja, jotka molemmat esitettiin vuoden aikana 25 festivaalilla ympäri maailmaa.

Merkittäviä palkintoja keräsivät myös mm. Krista Kosonen roolisuorituksestaan Kätilö -elokuvan nimiosassa Shanghain elokuvajuhlilla sekä Mika Kaurismäen Tyttökuningas, joka voitti sekä yleisöpalkinnon että parhaan naisnäyttelijän Malin Buska palkinnon Montreal World Film Festivaalilla.

Montrealissa palkittiin myös Mikko Kuparinen parhaana ohjaajana elokuvastaan 2 yötä aamuun. Lyhytelokuvista maailmalla eniten kiersi Hamy Ramezanin ja Rungano Nyonin Kuuntele, joka esitettiin peräti festivaalin ohjelmistossa tänä vuonna.

Näiltä festivaaleilta kertyi elokuvalle yli 40 erilaista palkintoa ja se on nostettu viiden parhaan eurooppalaisen lyhytelokuvan joukkoon usean lyhytelokuvan ammattilaisen vuoden top-listalla Cineuropan kyselyssä. Dokumenttielokuvista suosioon nousi mm. Iiris Härmän Hyvästi Afrikka, joka kiersi vuoden aikana 50 kansainvälisellä festivaalilla ja sai useita palkintoja, kuten arvostetun Margaret Mead Filmmaker Awardin New Yorkissa.

Dokumenttielokuvista palkintoja keräsivät myös mm. DOXissa parhaan pohjoismaisen elokuvan tittelillä. Edellisen ja ensimmäisen kerran suomalaisella elokuvalla on ollut Golden Globe -ehdokkuus elokuvalla Valkoinen peura, joka myös voitti palkinnon. Miekkailija on myös Suomen vuoden virallinen edustaja ulkomaisen elokuvan Oscar-ehdokkaaksi.

Miekkailija-elokuva on aloittanut Suomen elokuvahistorian ensimmäisen joukkorahoitetun Oscar-kampanjan Indiegogossa. Joukkorahoituksella kerätään elokuvan markkinointiin riittäviä resursseja, jotta se voi kilpailla uskottavasti parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-ehdokkuudesta ja -palkinnosta.

Kampanjan tavoite on tehdä Miekkailijasta ensimmäinen Oscarin voittanut suomalaiselokuva. Miekkailija on Härön viides kokoillan elokuva. Sen ensi-ilta oli Suomessa maaliskuussa ja elokuva jatkaa edelleen ohjelmistossa. Elokuva nousi vuoden katsotuimmaksi ennätysmäisellä nopeudella, vain 25 päivässä. Spectre ohitti viikonloppuna kotimaisen Luokkakokous -elokuvan huikean, yli puolen miljoonan katsojan tuloksen.

Suomen katsotuimmat elokuvat TOP 3 1. Luokkakokous                 3. Daniel Craig nähdään James Bondina nyt neljättä kertaa.

Lisää infoa  Spectrestä: Onnenonkija on tarina muotiblogeista ja maksuhäiriöistä. Elokuvan pääosissa loistavat Minka Kuustonen ja Olavi Uusivirta. Turussa kuvataan paraikaa Helsinki-filmin tuottamaa komediaelokuvaa Onnenonkija. Pekko Pesosen käsikirjoittaman ja Ville Jankerin ohjaaman elokuvan tarina sijoittuu herkulliseen ja ajankohtaiseen blogi- ja videoblogimaailmaan, jossa elokuvan Marja Minka Kuustonen haluaa erottua, loistaa ja tienata elantonsa.

Helppoa se ei ole. Olavi Uusivirran esittämällä vauraalla nuorella perijällä Olavilla puolestaan on aivan päinvastainen pyrkimys elämässä.

Hän haluaa olla ihan tavallinen. Se se vastaa vaikeaa onkin. Kahden hyvin erilaisen ihmisen kohtaamisesta ammentava komedia on ensimmäinen blogi- ja vlogimaailmaan sijoittuva kotimainen elokuva. Aiheen ajankohtaisuutta heijastelee mm. Suosituimmat kotimaiset muoti-ja lifestyleblogit keräävät kuukausittain yli uniikkia kävijää nyt myös Suomessa. Blogien takana on yhtä monta unelmaa, tarinaa ja todellisuutta kuin on blogiakin. Onnenonkijan pääosassa on nainen, jolla on unelma.

On todella mielenkiintoista työskennellä ensimmäistä kertaa naispäähenkilön tarinan kanssa ja sukeltaa uuteen maailmaan. Ohjaaja Ville Jankeri Pinnallisille lifestyle-bloggaajille ja rikkaille perijöille on helppo naureskelle.

Juuri siksi halusin tehdä heistä rakastavan komedian. Käsikirjoittaja Pekko Pesonen Onnenonkija on freesi ja hauska komedia kahden erilaisen maailman yhteentörmäyksestä. Roolihenkilöni lifestylebloggaaja Marja on ihanan härskisti elämäänsä elävä selviytyjä. Saan paistatella kohtauksissa mitä erilaisimmissa lookeissa. Näyttelijä Minka Kuustonen Onnenonkija on minulle eksoottinen road trip uusille hiekkalaatikoille. En ole aiemmin juurikaan tehnyt komediaa.

On erityisen mielekästä päästä tekemään elokuvaa ohjaajan kanssa, jolla on vahva näkemys ja oma kädenjälki. Näyttelijä Olavi Uusivirta On mahtavaa tehdä suuren yleisön kotimaista komediaa ja aikalaistarinaa.

Erityisen suurta ylpeyttä tunnen siitä, että Onnenonkijan käsikirjoitus on niin onnistunut, ohjaaja on ihana ja näyttelijät soivat hienosti yhteen. On todella innoittavaa tuoda naurua ihmisten elämään.

Kesäkaverit, Tellus ja Olavi Uusivirta mm. Miss Farkku-Suomi, Härmä, Ganes. Elokuvan muissa rooleissa nähdään mm. Napapiirin sankarit ja Leijonasydän , Emmi Parviainen mm. Mukana ovat myös suomalaisen elokuva-, televisio- ja teatteritaivaan kiintotähdet Satu Silvo, Pirkko Hämäläinen ja Taneli Mäkelä. Elokuvan on käsikirjoittanut Pekko Pesonen Napapiirin sankarit, Tyttö sinä olet tähti ja syyskuussa ensi-iltansa saava Napapiirin sankarit 2.

Onnenonkija lyhyesti Elokuvassa unelmaansa tavoitteleva muotibloggaaja Marja uskoo vankasti blogiinsa ja tavoittelee tähtiä. Kultalusikka suussa syntynyt Olavi haluaisi vain olla ihan tavallinen ja auttaa. Hieman outo Olavi voisi olla ratkaisu neuvokkaan Marjan kriisiytyneeseen rahapulaan. Naisista Olavi ei tiedä hirveästi mitään. Onnenonkijan huumori nousee hillittömästä yrittämisestä ja itsensä brändäämisestä, vastuusta ja vastuuttomuudesta sekä rahasta.

Muoti- ja lifestyleblogit ovat osa elokuvan kerrontaa. Tästä tulee hätkähdyttävän hienoa, Itävalta tarjoaa kaiken mitä kuvauspaikalta halusimme. Jos jatkamme Bondien historiaa, teemme elokuvia jotka ovat kiehtovia yleisölle, mikä voisi olla kiehtovampaa kuin kuvata maailman huipulla.

Arvoituksellinen viesti Bondin menneisyydestä lähettää hänet pahaenteisen rikollisjärjestön jäljille. Samalla kun M taistelee poliittisia voimia vastaan pitääkseen Salaisen palvelun hengissä, Bond kuorii petoksen kerroksia yksi kerrallaan paljastaakseen kammottavan totuuden Spectrestä.

Palkituin elokuva He ovat Paenneet keräsi 4 Jussi-palkintoa. Palkinnon jakoi opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru. Jussi-voittajat palkittiin sunnuntaina Vuonna perustettu Jussi-palkinto on tiettävästi Euroopan vanhin elokuvapalkinto. Yhdysvaltain elokuva-akatemia julkaisi tämän vuoden Oscar-ehdokkaiden listan. Oscar-palkinnot jaetaan gaalassa, joka järjestetään Suomen-aikaa helmikuun Sheppard ja Jane Clive Mr. Turner — Jacqueline Durran. Suomalaisella elokuvalla on taas hyviä syitä juhlia.

Jussi-ehdokkaat vuoden kotimaisista elokuvista on valittu. Kotimaisen elokuvan vuosi on ollut huikea. Viime vuonna käytiin elokuvissa reippaasti, kaikkiaan noin 7. Monia uusia kunnianhimoisia suomalaisen elokuvan tekijöitä on jälleen noussut esiin. Jussi-ehdokkuudet jakautuivat tällä kertaa peräti 16 eri elokuvalle. Vuoden elokuvista eniten ehdokkuuksia sai He ovat paenneet 7. Tänä vuonna parhaan elokuvan ehdokkaita valittiin neljä.

Jussi-voittajat julkistetaan Jussi-juhlassa, joka nähdään suorana lähetyksenä Kaapelitehtaalta, MTV3-kanavalla sunnuntaina 1. Myös yleisö voi valita suosikkielokuvansa, äänestys on käynnissä Lähetyksen juontaa Mikko Leppilampi.

Kotimainen elokuva veti elokuvateatterit hyvään vuoteen Suomen Filmikamari ry: Kotimaista elokuvaa käytiin katsomassa yli 2 miljoonaa kertaa. Tästä saa pitkälti kiittää kotimaisen elokuvan suosiota, toteaa Suomen Filmikamari ry: Kymmenen katsotuimman elokuvan joukossa oli viisi kotimaista elokuvaa Mielensäpahoittaja, Risto Räppääjä ja liukas Lennart, Kummeli V, Onneli ja Anneli, Muumit Rivieralla , joista koko vuoden katsotummaksi lähes katsojalla päätyi Mielensäpahoittaja.

Hobitti — Viiden armeijan taistelu nousi muutamassa viikossa vuoden toiseksi katsotuimmaksi elokuvaksi. Aiemmat vuodet olivat ja Kaiken kaikkiaan elokuvissa käytiin vuoden aikana noin 7,5 miljoonaa kertaa, joista kotimaisten elokuvien osuus on siis peräti 27 prosenttia, mikä on eurooppalaisittainkin korkea kotimainen katsojaosuus. Vuoden ylivoimaisesti katsotuin elokuva on Dome Karukosken ohjaama Mielensäpahoittaja, joka on kerännyt jo katsojaa.

Vain neljä kotimaista elokuvaa on ylittänyt elokuvateatterikatsojan rajan luvulla. Yli katsojaa luvulla saaneet kotimaiset elokuvat: Myös koko perheen elokuvat menestyivät hyvin: Vuoden viiden katsotuimman elokuvan joukossa on peräti kolme kotimaista elokuvaa: Katsotuimmat elokuvat vuonna Mielensäpahoittaja kotimainen                                    5.

Viiden armeijan taistelu                                     Risto Räppääjä ja liukas Lennart kotimainen             7. Smaugin autioittamaa maa                              Kummeli V kotimainen                                                    Vuonna teatteriensi-illan sai 12 pitkää dokumenttielokuvaa. Eniten katsojia dokumenttielokuvista keräsi Virpi Suutarin Eedenistä pohjoiseen, jonka näki yli 15 katsojaa.

Suomalainen elokuva menestyi hienosti myös kansainvälisesti. Vuosi alkoi Selma Vilhusen Pitääkö mun kaikki hoitaa? Vadelmavenepakolainen palkittiin parhaan pohjoismaisen elokuvan palkinnolla Haugesundissa elokuussa. Torontossa viihdytti myös maaliskuussa kotimaan ensi-iltansa saava, Jalmari Helanderin ohjaama ja Samuel L. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Denna sida hittas inte på språket svenska Gå till den svenskspråkiga första sidan.

Aiheet Avaa tai sulje alavalikko. Ydinlaitoshankkeet Avaa tai sulje alavalikko. Olkiluoto 3 Avaa tai sulje alavalikko. Kuka on toiminnan harjoittaja? STUK antoi ministeriölle selvityksensä ydinlaitosten varautumisesta poikkeuksellisiin luonnonilmiöihin Tiedote 1.

Voimayhtiöiden stressitestiselvitykset valmistuivat Tiedote STUKin loppuraportti stressitesteistä valmistui Tiedote Eurooppalaisten ydinvoimalaitosten stressitestit on arvioitu Tiedote 6. Euroopan ydinvoimalaitosten turvajärjestelyjä on arvioitu Tiedote Tutkintaryhmä antoi suosituksia niin laitoksen tilaajalle kuin laitoksen toimittajallekin STUK nimesi 7. Turvallisuusvaatimusten hallinta Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitoksen rakentamisessa pdf Olkiluoto 3: Olkiluoto 3 - varavoimadieselgeneraattoreiden EDG ja niiden apujärjestelmien ja laitteiden hankintaan kohdistuva tutkinta pdf Liite 2:

: Finnkino jyväskylä elokuvat pamela

Finnkino jyväskylä elokuvat pamela 355
LUKU LIIAN KOVA EREKTIO SenioriKino-esityksiä järjestetään aina kun sopivia elokuvia tulee ensi-iltaan. Jos jatkamme Bondien historiaa, teemme elokuvia jotka ovat kiehtovia yleisölle, mikä voisi olla kiehtovampaa kuin kuvata maailman huipulla. Kaiken kaikkiaan elokuvissa käytiin vuoden aikana noin 7,5 miljoonaa kertaa, joista kotimaisten elokuvien osuus on siis peräti 27 prosenttia, mikä on eurooppalaisittainkin korkea kotimainen katsojaosuus. The Force Awakens Luokkakokous 2 — Polttarit perustuu vapaasti soveltaen tanskalaisen Klassefesten-elokuvan jatko-osaan, jossa on mukana omaleimainen Suomi-lisä.
Suomi seinäjoki nahka fetissi 991
FICKEN IN HAIRY PUSSY ARE THE BEST Latex fetish hae seuraa
Finnkino jyväskylä elokuvat pamela Katso täältä kohtauspätkä elokuvasta. Onneli ja Anneli keräsi viikonloppuna Valintaraadin jäseninä olivat käsikirjoittaja Vilja Autiokyrö, tuottaja Jarkko Hentula, kuvaaja Tahvo Hirvonen, ohjaaja ja käsikirjoittaja Sakari Kirjavainen, säveltäjä Pessi Levanto sekä kansainvälisten projektien ja promootion päällikkö Kati Nuora. Katso täältä kohtaus elokuvasta. Elokuvan tuottaja, Solar Filmsin Markus Selin kommentoi harvinaislaatuista tulosta seuraavasti: Elokuva kertoo Bieberin urasta, julkisuudesta ja elämästä kulissien takana ja edessä. Tuottaja Nina Laurio kommentoi elokuvaa seuraavasti:

Musta nainen sängyssä kinopalatsi helsinki elokuvat

Finnkino jyväskylä elokuvat pamela